Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 18. máj 2021

Ako zakryť rôzne typy nedokonalostí?

Škvrny, akné, kruhy pod očami, všetko toto patrí k bežnej pleti. Nikto z nás nie je dokonalý a občasným alebo pravidelným nedokonalostiam sa nikto nevyhne.

Ako zakryť rôzne typy nedokonalostí?

Škvrny, akné, kruhy pod očami, všetko toto patrí k bežnej pleti. Nikto z nás nie je dokonalý a občasným alebo pravidelným nedokonalostiam sa nikto nevyhne. Aj keď je to všetko úplne bežné, mnohí z nás sa cítia lepšie, keď tieto problémy zakamuflujú. Ako si teda poradiť s rôznymi typmi nepríjemností, ako ich efektívne zakryť a aký korektor na nich použiť? Poradíme vám.

Nie je korektor ako korektor

Určite ste už vyskúšali niekoľko typov korektorov, vďaka čomu ste zistili, že nejde o identické produkty. Líšia sa nielen úrovňou krytia, konzistenciou a spôsobom aplikácie, ale aj svojou štruktúrou a pigmentáciou, ktoré z nej robia ideálne produkty na maskovanie konkrétnych problémov. Existujú tak koretkroy na zakrytie zapálaneých vyrážok, tmavých škvŕn od slnka či dokonca kruhov pod očami, ale aj tie multifunkčné, ktoré sľubujú pomoc pri krytí akéhokoľvek problému. Niektoré produkty sú teda vhodnejšie napríklad na spomínané kruhy, iné si poradia zase s vyrážkami. Dôležitá je samozrejme aj aplikácia, ktorá dokáže urobiť veľký rozdiel vo finálnom výsledku krytia.

Flat lay composition with skin foundation, powder and beauty accessories on grey background

Prekrytie vyrážok / akné

Veľké problémy pri prekrývaní spôsobujú najmä vyrážky či akné. Aj tí z nás, ktorých netrápi problematická pleť sa musia z času na čas popasovať s takouto nepríjemnosťou. Najhoršie to je v prípade, keď ide o nazlostenú, červenú (zapálenú) hrčku, ktorá vie na našej tvári strašiť poriadne dlho. Avšak existuje trik, ktorým dosiahnete (v rámci možností) skvelé krytie a zjemnenie takéhoto vzhľadu. Potrebovať na to budete maličký štetček (napríklad taký, ktorý sa používa na aplikáciu tekutej linky). Pomocou neho aplikujte dostatočne krycí korektor priamo na vyrážku a jemne ho rozotrite do startena. Následne korektor vtlačte do pokožke beauty blenderom (make-up špongiou). Najvhodnejším typom korektoru na takéto maskovanie je taký so suchšou konzistenciou, vyšším krytím a matným finišom.

Náš tip:

Charlotte Tilbury Magic Away ConcealerCharlotte Tilbury Magic Away Concealer

Kruhy pod očami

Tmavé kruhy pod očami sú z veľkej časti genetika, no niekedy dokážu byť výraznejšie ako zvyčajne, napríklad po zlej noci. Aj keď sú kruhy pod očami momentálne obrovským Tik-Tokovým trendom a mnohé beauty maniačky si ich dokonca dokresľujú, väčšina z nás ich stále rada prekryje. V tejto oblasti je dôležité aplikovať korektor vo vymedzenom priestore, aby ste sa nedostali až ku viečkam, kde je pokožka najmastnejšia. Takto sa korektor môže rýchlo rozpiť a rozmazať, čoho výsledkom budé farba výrazne nahromadená v jemnučkých vráskach. Korektor aplikujte len do najhlbšej časti pod okom a prípade do kútikov. Vždy stavte na ľahké korektory. Pre extra prirodzený efekt môžete použiť dve farby - prvá by mala zneutralizovať tmavosť kruhov a druhá zase ladiť s vašim prirodzeným tónom pleti. Na aplikáciu môžete použiť malý, jemný štetček alebo špongiu.

Náš tip:

Armani Power Fabric ConcealerArmani Power Fabric Concealer

Začervenanie

Začervenanie spôsobené rôznymi faktormi od vyrážok cez pigmentové škvrny až po rôzne zápaly si vyžaduje špeciálny prístup. Vašim najlepším pomocníkom bude zelený korektor, ktorý sa postará o optické stiahnutie začervenania a vytvorí “telový” efekt. Najlepšie na zelených korektoroch je, že sa dajú vrstviť podľa potreby. Aplikovať ho môžete pomocou malého štetčeka a následne rozblendovať špongiou. Aby ste dosiahli čo najprirodzenejší efekt, na vrhc môžete použiť ľahkú vrstvu korektoru, ktoréh farba zodpovedá vášmu tónu pleti.

Náš tip:

Erborian CC Red CorrectErborian CC Red Correct

Tipy na záver

Správnym prekrytím to však nekončí. Všetci chceme, aby ostali nedokonalosti zamaskované čo najdlhšie, ideálne počas celého dňa. V tom vám pomôže použitie púdru ako finalizačný krok. Aplikujte ho špingiou a jemne ho vtlačte na miesta, ktoré zakrývate. Fixačný sprej navrch vám dodá extra výdrž.

Foto: Adobe Stock, archív značiek

1677

Súvisiace články