Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 5. máj 2021

Ideálny letný parfum? Užite si leto v mene ruže

Ruža je nekorunovanou kráľovnou vo svete rastlín. Ak by ste tento rok mala nosiť iba jeden jediný parfum, potom by to určite mal byť nejaký sesenciou zruží.

Ideálny letný parfum? Užite si leto v mene ruže

Ruža je nekorunovanou kráľovnou vo svete rastlín. Ak by ste tento rok mala nosiť iba jeden jediný parfum, potom by to určite mal byť nejaký s esenciou z ruží. Vôňa ruží je zvodná aj nežná. Svieža, ale aj napriek tomu nezabudnuteľná. Rovnako ako ružové púčiky.

Dámske toaletné vody a parfumy z ruží môžu byť kvetinové, púdrové aj ovocné. Vo všetkých prípadoch sú ale na leto ako stvorené. Esencie z ruží dodajú svojej nositeľke sebavedomie, no zároveň ju zahalia so sviežej vône, ktorá je výrazná, no aj napriek tomu nevtieravá.
Ruže sú dnes súčasťou takmer každého parfumu, hoci ešte pred pár rokmi patrili ružové vône do kategórie staromódnych. Tieto parfumy ale už dávno nie sú ťažké a intenzívne. Moderné vonné kompozície z ruží sú plné ľahkosti, sviežosti a jemnej arómy okvetných plátkov ruže.

Ružové stálice vo svete parfumov
Parfumy z ruží sú také „malé čierne“ vo svete vôní a na ich kúzle stoja desiatky ikonických vôní. Či už je to Lancôme Idôle, Chloé alebo Giorgio Armani. Ružu, okrem iného, obsahuje aj najslávnejší parfum všetkých čias – Chanel No. 5. Táto vôňa mimochodom sprevádzala na každom kroku tie najkrajšie ženy planéty. Medzi oficiálne ambasádorky parfumu Chanel No. 5 patrili napríklad Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Gisele Bündchen nebo Marion Cotillard.

Moderné poňatie ruže ako vône
Na podmanivú damašskú ružu vsadil aj Gucci vo svojej modernej rade kvetinových vôní Gucci Bloom. Parfum Gucci Bloom Ambrosia di Fiori je intenzívny, opojný a ukrytý v sýto červenom flakóne. Narciso Rodriguez obliekol do zmyselného kabátu ruží svoju vôňu For Her Fleur Musc Florale. Tento kvetinový parfum v sebe snúbi podmanivé pižmo s okvetnými lístkami ruže, so štipkou korenistej arómy ružového korenia. Vznikla tak iskrivá vôňa plná vášne a ženského sebavedomia.
Či už dáte prednosť tradičnému poňatiu ružových akordov alebo vsadíte na moderné vonné kompozície, ruža vás zahalí do zvodného závoja, s ktorým prežijete nezabudnuteľné leto. Nezabudnite, že v priebehu teplých dní sa parfum z pokožky odparuje oveľa rýchlejšie a jeho vôňa je tak intenzívnejšia. Nanášajte ho preto iba na dve až tri miesta, ideálne na zápästie, krk a lakťové alebo podkolenné jamky.

1231

Súvisiace články