Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 1. máj 2021

Ako si správne upraviť obočie?

V čase, keď často nosíme rúška sú naše oči veľmi dôležitým komunikačným nástrojom. Prikrtá spodná časť tváre automaticky upozorňuje na zvyšok tváre, ktorý je viditeľný.

Ako si správne upraviť obočie?

V čase, keď často nosíme rúška sú naše oči veľmi dôležitým komunikačným nástrojom. Prikrtá spodná časť tváre automaticky upozorňuje na zvyšok tváre, ktorý je viditeľný. Takto však viac vyniknú aj nedokonalosti. Už len z tohto dôvodu by sme si mali dať záležať na tom, aby bolo naše obočie upravené.

Obočie býva často prehlaidané a pritom má veľkú moc. Tvár dáva hĺbku, štruktúru, definuje náš pohľad a celkovo o nás hovorí veľa. Ako si upraviť obočie tak, aby na našej tvári splnilo svoju úlohu čo najlepšie?

Spoľahnite sa na prirozdený tvar

Ak sledujete beauty trendy, určite viete, že aj obočie im častokrát podlieha a trendy v tejto sfére sa menia. Kedysi to boli dramatické, vykontúrované tvary, dnes je to napríklad trend nazývaný feather brows. Skôr ako trendy by nás mal zaujímať náš prirodzený tvar obočia, ktorý by nemal podľahnúť trendom. Mnoho make-up artistiek či kozmetičiek preferuje prirodzený tvar obočia a považujú ho za najviac lichotivý tvar pre svoju majiteľku.

Zahustite

Veľkým trendom je aj samotný zjav obočia, zatiaľ čo v 90.rokoch až do začiatku milénia sme všetci túžili po tenučkom obočí (ktoré nám doteraz po vytrhaní nedorástlo), dnes je trendy presný opak - husté a výrazné obočie a lá Frida Kahlo. Nie všetkým nám však bolo takéto obočie dopriate a kto potrebuje si tak dopomáha ako sa dá. Pokiaľ je vaše obočie riedke alebo prerušované, nebojte sa ho vyplniť. Pomôžu vám v tom špeciálne produkty, ktorých je dnes skutočne mnoho, od fixiek cez gély až po klasické ceruzky. Aby ste však definovali tvar svojho obočia pri dokresľovaní správne, pomôžte si gélom. Po jeho aplikácii sa vám ukáže prirodzený tvar obočia, ktorý by ste mali nasledovať.

Vyskúšajte:

Anastasia Beverly Hills Micro Stroking Detailing Brow PenAnastasia Beverly Hills Micro Stroking Detailing Brow Pen

Skúšajte textúry

Pokiaľ ste doteraz boli verní klasickej ceruzke na obočie, mali by ste si rozšíriť obzory. Ceruzka je síce skvelý pomocník, avšak v dnešnom svete možno pre seba nájdete aj niečo lepšie. Vyberať si môžete z gélov, fixiek, “maskár” a mnohých ďalších produktov, ktoré sa líšia textúramia teda aj výsledným finišom. Možno aj vy prídete na to, že gély vám sedia viac, vyzerajú prirodzenejšie alebo naopak výraznejšie.

Vyskúšajte:

Charlotte Tilbury Brow CheatCharlotte Tilbury Brow Cheat

Výživa

Upravené obočie je jedna vec, avšak lesklé a zdravo vyzerajúce obočie je zase druhá. Podobne ako vlasy, aj obočie si žiada správnu výživu, ktorú mu môžete dopriať v podobe špeciálnych produktov. Pokiaľ nemáte vyslovene poškodené, mdlé obočie, tento krok nevyhnutný nie, je to extra starostlivosť. Vybrať si však môžete aj taký produkt, ktorý vám pomôže s rastom, napraví poškodené folikuly a celkovo navráti zdravý look.

Vyskúšajte:

Benefit BROWVO Conditioning Eyebrow PrimerBenefit BROWVO Conditioning Eyebrow Primer

Dve farby

Zrejme len málo z nás používa na obočie dva rôzne odtiene, no tento trik sa osvedčil mnohým make-up artistkáma vizážistkám, tak prečo ho nevyskúšať? Svetlejší a tmavší odtieň vám pomôže dodať hĺbku a štruktúru, obočie môže pôsobiť prirodzenejšie a zároveň krásne doplní vaše vlasy, ktoré takisto nemajú úplne identickú v každom pramienku.

Vyskúšajte:

NYX Professional Makeup Eyebrow Cake PowderNYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder

Korektor - pomocník

Jedným z najstarších a najvyužívanejších trikov, ako zvýrazniť obočie je aplikácia korektoru. Aby ste pridali svojmu obočiu viac definície a vytvorili ostrejšie kontúry, aplikujte korektor nad a pod oblúk a rozotrite do stratena.

Foto: Unsplash, archív firiem

1350

Súvisiace články