Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 3. máj 2021

Osviežte svoju vizáž jednoduchými trikmi

Každá z nás pozná tie dni, kedy ani kvalitný spánok či poriadna dávka kávy nepomôže našu vizáž prebudiť. Pleť jednoducho vyzerá mdlo a unavene, nech robíme čokoľvek.

Osviežte svoju vizáž jednoduchými trikmi

Každá z nás pozná tie dni, kedy ani kvalitný spánok či poriadna dávka kávy nepomôže našu vizáž prebudiť. Pleť jednoducho vyzerá mdlo a unavene, nech robíme čokoľvek. Aj počas takýchto dní však môžeme dosiahnuť svieu vizáž, pomôžu vám v tom tieto jednoduché triky.

@daniellemarcan

Trblietky na pomoc

Trblietky síce nie sú každého šálka kávy a už vôbec nie na bežné nosenie, avšak v tomto prípade dokážu byť nápomocné. Neutrálne očné tiene s jemnými trblietkami dokážu totiž rozžiariť váš look a opticky otvoriť oči. Stačí ke’d takéto tiene aplikujete do stredu viečka a efekt bude dokonalý.

Kontúrovanie

Aj keď kontúrovanie v líčení dnes ustúpilo prirodzenejším technikám, tento spôsob líčenia takisto dokáže zachrániť počas tých horších dní. Existuje množstvo spôsobov, ako sa zahrať so svetlom a tieňom, a jedným z nich je práve aj spôsob na osvieženie a prebudenie tváre. Korektor alebo highlighter aplikujte len do vnútornej a vonkajšej strany oka a vyblendujte smerom hore do stratena. Na lícne kosti môžete použiť tmavú kontúrku alebo líčka, ktoré takisto vyblendujete smerom hore do stratena. Udržte však líniu a neblendujte smerom dole, čo opticky opäť unaví tvár.

vikyandthekid@vikyandthekid

Ľadová terapia

Obľúbeným trikom na prebudenie tváre je ľadová terapia. Niekoľko minútové prikladanie ľadových kociek na problémové partie dokáže pomôcť s opuchmi aj povednutím. Skvelou voľbou je aj masáž rollerom alebo gua sha, ktoré môžete nechať na pár minút v chladničke, čo ešte viac podporí ich efekt lymfatickej masáže. Pleť bude prekrvená a vypnutá.

Ranná gymnastika

Ak máte dostatok času, svoju pleť môžete prebudiť tvárovou jógou. Tak, ako ranné cvičenie dokáže prebudiť a naštartovať našu myseľ aj telo, tvárovou gymnastikou dosiahnete to isté, akurát na tvár. Tým, že rozhýbete svaly na tvári naštartujete aj ich prekrvovanie a vaša pleť bude okamžite prebudená a osviežená.

Vynechajte čiernu

Ak si neviete predstaviť svoj deň bez čiernej linky alebo maskary, v deň kedy vaša pleť pôsobí unavene by ste mali zváži malú pauzu. Linka totiž dokáže byť veľkým spojencom, ale aj nepriateľom, najmä keď sú naše oči opuchnuté. Vtedy ich dokáže ešte viac opticky zmenšiť. Čierna farba linky alebo maskary tiež ešte viac upozorňuje na kruhy pod očami, čo spôsobí opäť mdlý look.

Foto: Instagram

1062

Súvisiace články