Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 23. február 2021

Ako vyzerať dobre na konferenčných hovoroch?

Mnoho znás pracuje zhome office dlhšie, ako by čakalo. Takáto práca má samozrejme svoje výhody aj nevýhody, no prináša so sebou aj nový typ „problémov“.

Ako vyzerať dobre na konferenčných hovoroch?

Mnoho z nás pracuje z home office dlhšie, ako by čakalo. Takáto práca má samozrejme svoje výhody aj nevýhody, no prináša so sebou aj nový typ „problémov“. Počuli ste už o výrate blue face? Ide o termín, ktorý pomenúva unavený, mdlý vzhľad na obrazovkách počítačov počas video hovorov.

Práca z domu so sebou priniesla (pre niekoho) veľké výhody, medzi ktorými je jednoznačne aj to, že sa nepotrebujeme líčiť, ako keby sme sa skutočne chystali do práce. Mnoho z nás sa make-upu však nevzdáva ani v domácom prostredí, vďaka čomu sa cítime aspoň sčasti normálne a v neposlednom rade aj upravene. Bežné líčenie však vyzerá inak na obrazovkách, ako v skutočnosti, čo môže spôsobiť spomínaný mdlý, nevyspatý alebo jednoducho povedané neupravený look. Na príčine je modré svetlo, ktoré naše technológie vyžarujú.

Modré svetlo počítačov či smartfónov má veľkú silu, preniká totiž hlboko do pokožky, kde spôsobuje veľkú šarapatu. Okrem toho však skresľuje aj náš vzhľad na monitore, špeciálne počas dní, ktoré sú zatiahnuté a sivé. Ako tento vzhľad vybalansovať a pripraviť sa na najbližší Zoom call lepšie? Riaďte sa týmito jednoduchými krokmi.

Bronzer

Na obrazovke pôsobí každý o čosi bledšie, práve kvôli modrému svetlu. Na toto však existuje jednoduché riešenie – bronzer. Aj keď by ste ho za bežných okolností možno nepoužili, pri konferenčnom hovore vám urobí veľkú službu. Stačí, keď ho jemne aplikujete na lícne kosti, bradu a nos, čím vytvoríte zdravý vzhľad.

Správne svetlo

Obrovský rozdiel urobí práve svetlo. Nepotrebujete na to samozrejme žiadne profesionálne osvetlenie, stačí si vybrať dobre miesto. Ideálne by ste mali byť natočení tvárou k prírodnému svetlu, čiže sedieť napríklad oproti oknu. Ak by ste sedeli chrbtom k prírodnému svetlu, osvetlenie z interiéru by vytváralo nelichotivé tiene.

V druhom prípade môžete investovať do špeciálneho osvetlenia. To sa vám bude hodiť najmä keď máte časté konferenčné hovory alebo pracujete vo forme prednášok, live streamov či iných prezentačných aktivít, ktoré sú pravidelné a časté. Dnes nájdete na trhu množstvo modelov, ktoré nie sú nákladné a jednoducho sa s nimi manipuluje. Nastaviť si na nich môžete teplotu svetla, pričom vyhnúť by ste sa mali studenému, stavte na neutrálne a teplejšie tóny.

Webkamera na pomoc

Aby ste si boli istí, že váš look bude na kamere pôsobiť dobre, skúste vymeniť zrkadlo za webkameru. Ideálne by ste sa mali líčiť pred zapnutou kamerou umiestnenou tam, kde bude aj počas video hovoru, aby ste vopred vedeli, ako váš vzhľad pôsobí v podmienkach, v ktorých budete telefonovať.

Odtiene modrej

Posledným, najjednoduchším trikom je výber toho správneho rúžu. Keďže by sme mali rátať s tým, že konkrétne farby vyzerajú inak v skutočnosti a inak na obrazovke, prispôsobte tomu výber farby. Pod vplyvom modrého svetla budú najlepšie vyzerať odtiene červenej s chladnými až modrými podtónmi.

Foto: Adobe Stock

1028

Súvisiace články