Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 22. február 2021

Líčenie v čase rúškovania

Náš pohľad onás veľa prezradí avčase pandémie sú práve oči jediným neverbálnym prostriedkom na komunikáciu. Vdobe pandémie sú zároveň ideálnym priestorom na sebarealizáciu vlíčení.

Líčenie v čase rúškovania

Náš pohľad o nás veľa prezradí a v čase pandémie sú práve oči jediným neverbálnym prostriedkom na komunikáciu. V dobe pandémie sú zároveň ideálnym priestorom na sebarealizáciu v líčení. Poradíme vám, ako zaujať make-upom, aj keď je väčšina naše tváre prekrytá rúškom. Inšpirujte sa od svetových vizážistov, ktorým dôverujú aj známe osobnosti.

Jednoducho a dievčensky

Líčenie, ktoré spadá do kategórie „nenáročné a efektné“. Ide o minimalistickú verziu linky, ktorá je vhodná aj na každodenné nosenie bez zbytočnej drámy. Stačí, keď čiernu farbu nahradíte hnedou, ktorá bude pôsobiť jemnejšie a linkou neorámujete celé oči, ale vytvoríte mačací pohľad len od stredu oka ku vonkajšiemu kútiku. Krásne otvoríte pohľad, čím okamžite upútate.

@melissa.hernandez

 

Mačací pohľad

Ak ste fanúšikmi klasickej čiernej linky a „cat eye“ efektu, pokojne choďte do toho aj v bežný deň. Ak linku vo vonkajšom kútiku potiahnete o niečo dlhšie, vytvoríte skutočne mačací pohľad, ku ktorému už viac nič nepotrebujete. Stačí ho doplniť maskarou a perfektne upraveným obočím.

patrickta@patrickta

 

 

Smokey na každý deň

Kto povedal, že dymové líčenie sa nedá nosiť v bežné dni? Takto štýlovo dokáže vyzerať v kombinácii s ležérnym účesom a outfitom. Základom je výber vhodnej farby, ktorá nebude príliš hlboká a dramatická. Skvelou voľbou sú napríklad neutrálne hnedé tiene s medenými alebo bronzovými podtónmi. Veľmi jednoducho sa s nimi tvorí a hodia sa každému tónu pleti.

valeriaferreiramakeup@valeriaferreiramakeup

 

 

Nedbalo

Na messy vlasy sme si už všetci zvykli, no teraz nastal čas aj na nedbalé líčenie. „Pobozkané“ pery a ich jemne rozmazaný vzhľad takisto milujeme a tento efekt sa dá využiť aj pri líčení očí. Aby ste vytvorili doslova rock’n rollový „rozmazaný“ alebo „party“ look, siahnite po ceruzke v čiernej alebo hnedej farbe. Orámujte ňou oči tak, ako ste zvyknutí a dolnú líniu pri riasach jemne rozmažte.

hungvanngo@hungvanngo

 

 

Extra dlhé

Ak ste majiteľkou dlhých rias, tento look bude pre vás veľmi jednoduchý. Ak nie, pomôžte si umelými riasami. Jednoducho aplikujte maskaru s predlžujúcim efektom na horné aj dolné riasy, aby ste vytvorili Twiggy look. Ak vám chýba dĺžka, pomôžte si aplikáciou umelých rias. Dnes už nájdete také riasy, ktoré nepôsobia umelo, ale veľmi prirodzene. A keď je to stále na vás too much, pokojne ich rozstrihnite a aplikujte len po častiach. Pri takýchto dramatických riasach už viac nepotrebujete.

tyronmachhausen@tyronmachhausen

 

 

Linka inak

S linkou sa dá aj experimentovať. Dnes si pokojne môžete dopriať farebné linky ale aj netradične umiestnené. Nebojte sa experimentovať najmä v čase, keď zvyšok vášho líčenie nie je vôbec vidieť. Vyskúšajte napríklad linkou vytvoriť výrazné grafickí linky, vytvorte na viečku dve rovnobežné linky alebo umiestnite linku do vrchnej časti očného oblúka. Zachovajte však minimalizmus tohto líčenia, aby stále pôsobil chic.

makeupvincent@makeupvincent

 

Jednorožec

Ak sa nepovažujete za najzručnejšie čo sa líčenia týka, siahnite po zaujímavých tieňoch, ktoré okamžite ozvláštnia akékoľvek líčenie. Skvelou a efektou voľbou sú tiene s holografickým efektom, ktoré sa dajú využiť samostatne, ale aj vo vrstvení s inými tieňmi. Oproti flitrovaným a iným trblietavým tieňom sú výrazne tlmenejšie, čiže nebudú kričať ani počas bežných dní. Na takéto líčenie budete potrebovať doslova pár sekúnd a nemáte na ňom dokonca ani čo pokaziť.

emilychengmakeup@emilychengmakeup

 

 

Metalický akcent

Aj váš každodenný look môžete osviežiť zaujímavým a nenáročným prvkom. Metalické odlesky, ktoré do líčenia očí môžete pridať vďaka linke, ceruzke alebo maskare, pridajú vášmu pohľadu iskru. Stačí, keď metalický detail aplikujete na líniu rias alebo vytvoríte cat eye efekt. Ak máte trblietavú či metalickú maskaru, aplikovať ju môžete len do vonkajšej strany oka a metalické tiene sa dajú zase využiť na otvorenie pohľadu, keď ich aplikujete do stredu viečka.

katiejanehughes

Foto: Instagram

1066

Súvisiace články