Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 7. október 2020

Ako sa líčiť v časoch pandémie?

Problém slíčením včase pandémie je oproti kríze, vktorej sa svet nachádza úplne banálnou otázkou. No vzhľadom na to, že stým musíme žiť každý deň, je prirodzené, že riešime aj to, ako sa líčiť vprípade, že na tvári musíme mať rúško.

Ako sa líčiť v časoch pandémie?

Problém s líčením v čase pandémie je oproti kríze, v ktorej sa svet nachádza úplne banálnou otázkou. No vzhľadom na to, že s tým musíme žiť každý deň, je prirodzené, že riešime aj to, ako sa líčiť v prípade, že na tvári musíme mať rúško. Či už ho musíte nosiť celý deň alebo len striedavo na pár minút, poradíme vám ako na to.

@weworewhat 

Stúpajúce čísla nakazených nás po lete opäť nútia vyťahovať rúška, ktoré musíme nosiť častejšie a dlhšie. S tým súvisí neustále rozmazaný make-up, otlačený rúž a samozrejme špinavé rúška od líčenia. Ako s tým poradiť?

Príprava pleti

Príprava pokožky pred aplikáciou make-upu je dôležitá za každých okolností, no v náročných podmienkach je ešte viac kritická. Ak pleti dáte všetko, čo potrebuje, nielenže bude zdravšia, ale lepšie príjme aj ďalšie produkty. Všetko začína dôkladným odlíčením každý večer a dôkladnou starostlivosťou a aktívnymi látkami ušitými na mieru vašej pleti.

Správne produkty

Najideálnejšou voľbou je samozrejme úplne vynechanie aplikácie make-upu. Týmto krokom dáte pleti dostatok priestoru na to, aby pod rúškom voľne dýchala. Ak sa však make-upu nechcete vzdať, investujte do ľahkého produktu, ktorý sa nebude pod rúškom pariť a vlhnúť. Ďalším krokom by mal byť fixačný sprej či púder, ktorý bude držať líčene pokope a splní úlohu akejsi bariéry medzi rúškom a make-upom. Veľký rozdiel dokáže urobiť aj aplikácia podkladovej bázy, ktorá zase dôkladne make-up „prilepí“ na pokožku. Tieto tri produkty sú must-have v prípade, že sa precízneho líčenia nechcete vzdať ani v týchto časoch.

LE BLANC DE CHANELrozjasňujúca podkladová báza Le Blanc de Chanel Double Wear Stay in Place Liquid Makeup Foundationdlhotrvácny make-up Double Wear Stay in Place Estée Lauder
Secret Concealer LAURA MERCIERfixačný púder Secret Concealer Laura Mercier Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Setting Spray fixačný sprej Charlotte Tilbury Airbrush Flawless

Líčenie pier

Pery ukryté pod rúškom si takisto nevyžadujú ten najextravagantnejší rúž z vášho kufríka, no pokiaľ si ho počas dňa skladáte a potrpíte si na svoje klasicky nalíčené pery, určite siahnite po vodeodolných verziách. Pery sa rozmažú a otlačia na rúško v priebehu pár sekúnd, takže riskujete nielen nehygienicky zašpinené rúško, ale aj neustále rozmazané pery. Vždy keď je to možné, dodajte perám extra dávku balzamu, keďže pobyt pod rúškom pre nich takisto nie je úplne ideálny. Môžu sa jednoducho vysušovať vzhľadom na to, že sú v neustálom kontaktnom trení s rúškom.

Maybelline Superstay Matte Ink Liquid LipstickMaybelline Superstay Matte Ink Nars Powermatte Lip PigmentNars Powermatte Lip Pigment

Kompenzácia

Keďže dolná polovica našej tváre býva zakrytá, nedostatok farieb či líčenia si pokojne vynahraďte v tej hornej polovici. Základom by malo byť upravené obočie. Ak je príliš svetlé, dodajte mu farbu! Vyhrajte sa s líčením očí, použite linky či zaujímavé tiene, ktoré by ste možno za bežných okolností neskúšali.

Foto: archív značiek

1529

Súvisiace články