Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 2. júl 2020

Líčenie, ktoré sa v lete neroztopí

Určite ste si všimli, že niektoré produkty, ktoré využívate vzime, vaša pleť vlete nepotrebuje, anaopak produkty, ktoré ste do leta nepoužívali, jej chýbajú. Meniace sa počasie, stúpajúce teploty, ale aj slnečné lúče si totiž vyžadujú trochu iný prístup.

Líčenie, ktoré sa v lete neroztopí

Určite ste si všimli, že niektoré produkty, ktoré využívate v zime, vaša pleť v lete nepotrebuje, a naopak produkty, ktoré ste do leta nepoužívali, jej chýbajú. Meniace sa počasie, stúpajúce teploty, ale aj slnečné lúče si totiž vyžadujú trochu iný prístup. Ako sa nalíčiť v lete tak, aby ste sa počas dňa doslova neroztopili?

Príprava

Najdôležitejšia je príprava, ktorá rozhodneme o tom, ako dobre bude vaše líčenie počas dňa držať. Predtým, ako nanesiete akýkoľvek produkt musí byť pleť dokonale vyčistená a zbavená nadbytočného mazu. Poriadne pleť vyčistite a naneste jemný hydratačný krém alebo sérum, ktoré by nemali byť veľmi tuhé ani mastné.

Extra Tip

Ak ste doteraz nepoužíval primer alebo podkladovú bázu, teraz je ten správny čas ju vyskúšať. Tieto produkty prešli ohromnou technologickou inováciou a sú skutočne rozdielovým produktom, ktorý dokáže perfektne podržať celé líčenie. Základom je nájsť ideálny pre vás. Veľmi dobré recenzie má The Ordinary High Adherence Primer alebo luxusnejší Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter.

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless FilterCharlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter  High Adherance Silicone PrimerHigh Adherance Silicone Primer, The Ordinary 

Základ

Aj na výbere make-upu záleží. Najideálnejšou voľbou v letných horúčavách sú BB krémy alebo úplne ľahučké hydratačné krémy so schopnosťou vyrovnávať tón pleti. Avšak sú aj také dni, kedy jednoducho potrebujeme silnejšie krytie. Vtedy sa sústreďte na výber správnej konzistencie make-upu. Mal by byť jemný, ľahký a ideálne na vodnej, nie olejovej báze. Zafixovať ho môžete púdrom alebo fixačným sprejom. Ak aplikujete na fixáciu púder, uistite sa, že make-up je už dokonale zaschnutý. Púder inak neurobí až takú skvelú službu.

Náš tip:

NYX Setting SprayNYX Setting Spray

Water Proof

Keď vás prekvapia tropické horúčavy, možno bude na čase vytiahnuť ťažké zbrane. Tými máme na mysli vodeodolné líčidlá. Vymeňte svoju klasickú maskaru za vodeodolnú verziu a už viac nemusíte riešiť otlačky pod obočím. To isté platí aj pri produktoch ako make-up, rúže či lesky alebo dokonca očné tiene.

Prvá pomoc

Aj keď spravíte všetko od základov správne, niekedy sa roztopenému looku nevyhnete. Ako prvú pomoc však môžete použiť špeciálne odmasťujúce papieriky, ktoré zbavia pleť nadbytočnej vlhkosti a mazu. Stačí priložiť a vaša vizáž je opäť dokonalá.

Náš tip:

Shiseido Generic Skincare Oil Control Blotting PaperShiseido Generic Skincare Oil Control Blotting Paper

Foto: archív značiek

1174

Súvisiace články