Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

archive / 26. marec 2020

Success Story: Delia Lachance

„Ľudia často nezariaďujú svoje domovy podľa seba a pre seba, ale podľa iných. Pritom na to, aby ich dokázal interiér urobiť šťastnými, musí odrážať ich osobný štýl,“ hovorí zakladateľka populárneho online butiku s dizajnovým nábytkom, Delia Lachance.

Success Story: Delia Lachance

„Ľudia často nezariaďujú svoje domovy podľa seba a pre seba, ale podľa iných. Pritom na to, aby ich dokázal interiér urobiť šťastnými, musí odrážať ich osobný štýl,“ hovorí zakladateľka populárneho online butiku s dizajnovým nábytkom, Delia Lachance.

Bol nábytok a interiérový dizajn vždy tvojim snom?

Estetika zohrala v mojej výchove veľkú úlohu. Moja mama vždy dbala na to, aby bol náš domov pekný aj v najmenších detailoch. Napríkad na stole boli vždy čerstvé kvety. Odmalička som prirodzene rozvíjala záujem o dizajn a módu a neskôr som tiež študovala módnu žurnalistiku a mediálnu komunikáciu.

Po ukončení štúdia si začala pracovať v médiách…

Áno, pred tým, ako som vytvorila Westwing, som pracovala ako novinárka pre prestížne magazíny. Veľa som pracovne cestovala po celom svete a zároveň objavovala krásne značky nábytku a doplnkov. Vždy, keď som chcela niečo z toho kúpiť, nikde som to nevedela nájsť. V porovnaní s módou to bolo omnoho ťažšie. Nechápala som, prečo je to v prípade nábytku take zložité. Napadlo mi preto vytvoriť internetový obchod, kde ľudia nájdu tieto štýlové a cenovo dostupné kúsky.

Ilustraun fotografia Westwing Collection A Timless Fall WestwingNow.sk 4  1 

Založiť online biznis s nábytok zrejme nebolo také jednoduché ako otvoriť eshop s módou…

Nebolo a vtedy som aj pochopila, prečo dosiaľ nikto nič podobné nerobil, priznávam, že sme to aj my podcenili. Zo začiatku bol najväčší problém s logistikou. Keď predávate módu (tričko, kabelku alebo iný kúsok), jednoducho to hodíte do krabice alebo obálky a je to vybavené. V prípade, že posielate krehké veci ako poháre na šampanské, alebo naopak masívne a veľké veci, musíte rozmýšľať úplne inak.

Po úvodných problémoch sa však z Westwingu stal dobre zabehnutý eshop. S akými výzvami sa musíš pasovať dnes?

Pri vlastnom podnikaní sa vždy stretnete s nejakou výzvou a vždy sa nájde priestor na učenie a zlepšovanie. V súčasnosti to je rozvoj našej vlastnej značky Westwing Collection. Chceme viac pracovať s modernými technológiami, ako je napríklad rozšírená realita. Už dnes môžete túto funkciu skúšať pri niektorých kúskoch a verím, že v budúcnosti toho bude omnoho viac.

Mala si možnosť na vlastnej koži zažiť módny aj dizajnový svet. Aké rozdiely medzi nimi vnímaš?

Obidve tieto oblasti sú v skutočnosti veľmi podobné, sú o tom, aby bol náš život krajší. Mnoho pravidiel zo sveta módy platí aj v interiéri. Napríklad to, že jeden malý doplnok môže úplne zmeniť celkový vzhľad. To isté platí pre interiér. V porovnaní s módou je ešte osobnejší pretože ide o vytvorenie svojho domova, ktorý je miestom, kde môžeme byť najvernejšou verziou seba samého.

Ilustraun fotografia Westwing Collection A Timless Fall WestwingNow.sk 8

Rozmýšľala si, že by si sa do módy vrátila? Napríklad zaujímavou módnou kolaboráciou, tie sú dnes veľmi obľúbené…

Rozhodne to je niečo, čo by sme vo Westwingu chceli robiť, a to často. Jednotlivé oblasti života na seba v skutočnosti nadväzujú, preto to tak dobre funguje aj pri dizajne. Momentálne to je často vidieť v oboch smeroch. Módni návrhári spolupracujú s interiérovými značkami a naopak, čo prináša unikátne výsledky.

Tvoj pohľad na dizajn nábytku aj interiérov je založený na prvkoch lahodiacich oku. Pýtajú sa ťa známi na rady pri zariaďovaní?

Niekedy. Vtedy sa s nimi podelím o moje zlaté pravidlo. Dávajte pozor na detaily, pretože práve ony určujú charakter interiéru.

Delia a jej cesta

Tridsaťpäťročná rodáčka z Bavorska ku estetike vždy inklinovala vďaka mame, ktorá sa starala o domov a jeho krásu v detailoch. Štúdium módnej žurnalistiky a mediálnej komunikácie ju priviedlo k práci v médiách, kde spoznala tie najkrajšie dizajnové kúsky, ktoré však nebolo vôbec jednoduché zohnať. V tomto momente sa prebudil jej podnikateľský duch a zároveň sa zrodila idea založiť online portál Westwing ponúkajúci dizajnové kúsky od najrôznejších svetových značiek. Okrem toho má aj vlastnú líniu nábytku a dekorácií Westwing Collection, na ktorých dizajne sa podieľa sama Delia.

3 každodenné must-haves Delie Lachance

baborBabor ampule chanelPuzdro na karty Chanel macMacBook Air

Foto: Westwing, archív Delie Lachance

2048

Súvisiace články