Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

archive / 11. október 2019

V práci s Deliou Lachance

Ako sa rodí úspešná kariéra ačo všetko si vyžaduje? Ako vyzerá pracovný deň úspešných ľudí aaké vlastnosti im pomohli pri rozvíjaní vlastnej kariéry?

V práci s Deliou Lachance

Ako sa rodí úspešná kariéra a čo všetko si vyžaduje? Ako vyzerá pracovný deň úspešných ľudí a aké vlastnosti im pomohli pri rozvíjaní vlastnej kariéry? Opýtali sme sa mladej zakladateľky spoločnosti Westwing, Delie Lachance. Prezradila nám aj to, čím chcela byť ako dieťa a ktorá časť dňa je jej najobľúbenejšia.

Foto: Angela Stark

V skratke by som moju prácu opísala ako… Kreatívna riaditeľka a zakladateľka Westwing.

Keď som bola dieťa, chcela som byť… tanečnicou na lane v cirkuse.

K mojej práci som sa dostala… cez prácu v Elle a Elle Deco, kde som bola neustále obklopená zaujímavými a štýlovými produktami, no takéto kúsky sa veľmi ťažko zháňali online. Na rozdiel od módy a kúskov ako topánky, kabelky či večerné šaty, ktoré veľmi ľahko nakúpite online, nábytok a doplnky som jednoducho nedokázala nikdy nájsť. Firma ako Westwing naozaj chýbala na trhu a nebola som jediná, kto zastával tento názor. Takže to ma motivovalo založiť svoju firmu.

Najobľúbenejšia časť môjho dňa je… večer strávený na gauči s mojim psíkom. Moje pracovné dni sú väčšinou plné stretnutí, ale večer sa venujem aj ďalším pracovným aktivitám ako odpovedanie na maily či prieskumom trhu.

Najťažšie na mojej práci je… nájsť priestor pre kreativitu, ale aj manažérske práce.

Ľudí často prekvapí… ako hlboko som stále ponorená do detailov fungovania firmy. Ja si však myslím, že je to veľmi dôležité. Retail is detail!

Moja vlastnosť, ktorá mi pomohla k úspechu… je pragmatizmus. Je to zručnosť, ktorá je veľmi užitočná pri riadení firmy. V biznise však stále musíte ostať skromní, no stále si nastavovať nové, ambicióznejšie ciele.

Najväčšou výzvou v mojej práci je…byť trpezlivou. Neverím príbehom o tom, ako sa úspešné firmy zrodili zo dňa na deň. A ak sa to stalo, neustále musíte pracovať na tom, aby ste ostali na vrchole. Presne o to sa stále snažíme aj my. Kreatívne nápady potrebujú čas na to, aby sa rozvinuli a sú tiež len maličkou súčasťou každodennej práce. Jediný spôsob, ako toto zvládnuť je nadýchnuť sa a akceptovať to, ale si aj z času na čas vydýchnuť.

Mojim profesionálnym vzorom je… Oprah Winfrey. Je úžasná a obdivujem kariéru, ktorú si vybudovala.

Vec, ktorú by som rada vedela predtým, ako som sa rozhodla pre svoje povolanie… je, že nemusím všetko brať tak vážne. Na začiatku Westwingu som brala všetko veľmi vážne a chcela som, aby bolo všetko 100% dokonalé. Musela som sa naučiť menej stresovať.

Každý, kto chce skúsiť rovnakú kariéru by mal… byť odvážny, aby si dokázal uvedomiť, že strach, ktorý mu bráni v úspechu nemá základy. Častokrát ľudia nevedia ani opísať, čoho sa boja, no pritom keď si predstavíte najhorší možný výsledok, vôbec to nie je také hrozné. Túto radu mi dala moja mamina, keď som zakladala Westwing a rada by som ju posunula ďalej všetkým ženám.

O 10 rokov by som chcela… stále inovovať náš biznis a vyvíjať naše úžasné produkty. Najdôležitejšou vecou je, nikdy sa nedostať do bodu, kedy máte pocit, že ste dosiahli všetko.

1749

Súvisiace články