Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 22. február 2013

Hodinky, ktoré overil čas

Dom Hermes, založený v Paríži v roku 1837, si vybudoval reputáciu najmä vďaka skvelej zručnosti pri výrobe konských sediel. Na začiatku 20.

Hodinky, ktoré overil čas

22.2.2013

Hermes_02Dom Hermes, založený v Paríži v roku 1837, si vybudoval reputáciu najmä vďaka skvelej zručnosti pri výrobe konských sediel. Na začiatku 20. storočia ďalej rozvíjal svoje know-how nadobudnuté v oblasti kožiarskeho remesla, predovšetkým produkciou opaskov, oblečenia a tašiek. Tradícia výroby hodiniek Hermes sa začala v 20. rokoch minulého storočia, kedy podnik svoju remeselnú zručnosť vyskúšal aj pri výrobe náramkov hodiniek.

V roku 1928 predstavili prvé hodinky Hermes v obchode spoločnosti na Faubourg Saint-Honoré 24 v Paríži (kde obchod Hermes dodnes sídli). V tom čase dal Hermes svoju pečať majstrovským kúskom, vytvoreným v spolupráci so skvelými menami švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu, akými boli Jaeger-LeCoultre, Universal, Vacheron Constantin a Audemars Piguet. To bolo predtým, ako v roku 1978 založili vlastnú výrobu the Ateliers de La Montre Hermes v Bieli vo Švajčiarsku. Sústredením dielní v geografickom srdci švajčiarskeho hodinárskeho teritória, La Montre Hermes ukázal svoj zmysel pre vysoký štandard a svoju vášeň pre precíznosť, ktoré pretrvávajú už vyše 80 rokov.

Hermes_01Prvé hodinky Hermes, ktoré pre Jacqueline Hermes vyrobil jej otec.

Hermes_03Zachovanie majstrovského remesla
Od roku 2003 Montre Hermes zveril produkciu svojich mechanických modelov „haute horlogerie" dielňam Vaucher Manufacture Fleurier, v ktorých má v súčasnosti 25-percentný podiel a s ktorými zdieľa vášeň pre kvalitnú remeselnú výrobu. Vaucher Manufacture Fleurier so svojím dedičstvom vyše dvestoročnej odbornosti a slávnym menom v hodinárskom priemysle je jednou z mála plne kvalifikovaných manufaktúr ovládajúcich úplnú škálu hodinárskych profesií. Toto spojenie umožňuje značke La Montre Hermes zvoliť si tradičný malovýrobný prístup a zároveň zvládať štandard majstrovského remesla a kvality uchovávanej značkou Hermes.

Hermes_04Saddle-stitched
Výroba kožených náramkov či tašiek sa podriaďuje prísnym požiadavkám v súlade s množstvom delikátnych prác, pri ktorých sa používa najjemnejšia koža. Či už vzácne a exotické, alebo tradičné, všetky typy kože sú v ponuke v širokej škále farieb. Náramky hodiniek sú navyše lemované stehom Hermes, takzvaným saddle-stitched, ktorý vyjadruje spojenie majstrovského kožiarskeho remesla a kvalitného hodinárstva.

zdroj: World of Watches (WOW), Eurovea Bratislava


 

    3627

    Súvisiace články