Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 24. november 2012

Svet výnimočných šperkov: dizajn Arik Levy

Ich diela môžu byť pre pozorovateľov prekvapením, rozčarovaním aj inšpiráciou. Dôležité je, že máloktoré upadnú do zabudnutia.

Svet výnimočných šperkov: dizajn Arik Levy

24.11.2012

Ich diela môžu byť pre pozorovateľov prekvapením, rozčarovaním aj inšpiráciou. Dôležité je, že máloktoré upadnú do zabudnutia. Muži vo svete krásnych šperkov uspokoja každého, kto hľadá výnimočné dielo. Od konceptu až k samotnému produktu je práca týchto šperkárov precízna a výsledkom je vždy majstrovský kúsok. Dosahujú závratné sumy na aukciách umenia na celom svete. Ich prínos do umeleckého sveta ocenili i mnohé múzeá či svetové galérie, ktoré zaradili niekoľko kusov do svojich stálych expozícií.
Sperky_Arik_Levy_profil
Sperky_Arik_Levy_01Arik Levy pre Christofle a Swarovski
Arik Levy sa narodil v roku 1963 v Tel Avive. Vyštudoval priemyselný dizajn na Art Center Europe vo Švajčiarsku a svoju profesionálnu kariéru začal ako projektant v roku 1991. Za dvadsať rokov absolvoval rôzne dizajnérske výstavy a získal medzinárodnú prestíž ako scénograf profesionálnych skupín súčasného tanca. Arik Levy a jeho obchodný partner Pippo Lionni pôsobia v spoločnosti Ldesign v Paríži a kreatívne sa podieľajú na projektoch vo všetkých oblastiach, ktoré vyžadujú unikátne vypracovanie. Arik Levy je majstrom spracovania materiálov a využívania technológií a výrobných techník, ktoré mu umožňujú uplatniť jeho zručnosti. Vďaka tomu nájdeme jeho diela na medzinárodných aukciách a na výstavách v múzeách, galériách a umeleckých veľtrhoch po celom svete. Niektoré z najprestížnejších svetových múzeí umiestnili jeho návrhy do svojich stálych zbierok a medzi jeho klientmi nájdeme významné mená svetového dizajnu.

Sperky_Arik_Levy_02

text: Ivona Partmanova
foto: Christofle, Swarovski

 

    4688

    Súvisiace články