Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 16. január 2019

Tenisky, ktoré sa zašnurujú bez vašej pomoci

Technológie si začínajú podmaňovať naše každodenné životy. Najnovším dôkazom toho je značka Nike, ktorá uviedla prvý pár tenisiek, ktoré sa automaticky zašnurujú bez vašej pomoci, stačí si stiahnuť aplikáciu apotiahnuť prstom.

Tenisky, ktoré sa zašnurujú bez vašej pomoci

Technológie si začínajú podmaňovať naše každodenné životy. Najnovším dôkazom toho je značka Nike, ktorá uviedla prvý pár tenisiek, ktoré sa automaticky zašnurujú bez vašej pomoci, stačí si stiahnuť aplikáciu a potiahnuť prstom.

Model Nike Adapt BB sú vyvinutou verziou samozaväzujúcich sa tenisiek. Sú navrhnuté tak, aby poskytovali maximálny komfort, ale aj oporu. Aplikácia pomocou technológie zabudovanej priamo do obuvi dokáže sama vyhodnotiť, ako tenisku zaviazať. Hneď sa si majiteľ obuje topánku, senzory tlaku spustia celý systém, ktorý sa upevní okolo chodidla.

1

2

Z vonkajšej strane sú navyše umiestnené tlačidlá, ktoré vám umožnia pevnosť uväzovania regulovať. Technológia FitAdapt umiestnená v teniskách navyše zbiera a analyzuje dáta, tie sú odosielané do aplikácie, ktorá ich následne vyhodnocuje. Používateľ si následne môže tieto dáta ukladať a nastavovať podľa druhu aktivity, ktorú bude vykonávať.

3

4

Prvé tenisky s inteligentným viazaním boli špeciálne vytvorené pre basketbalistov, no Nike plánuje do budúcnosti predstaviť ďalšie špecifické produkty pre rôzne športy.

Foto: archív značky

1293

Súvisiace články