Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 29. marec 2020

Týždne módy presunuté kvôli globálnej pandémii

Jarnú edíciu Týždňov módy, ktorá sa konala od februára do marca sme stihli pred vypuknutím pandémie len tak-tak. Avšak na najbližší Fashion Week si budeme musieť počkať očosi dlhšie.

Týždne módy presunuté kvôli globálnej pandémii

Jarnú edíciu Týždňov módy, ktorá sa konala od februára do marca sme stihli pred vypuknutím pandémie len tak-tak. Avšak na najbližší Fashion Week si budeme musieť počkať o čosi dlhšie. Pánska edícia ako aj couture edícia boli práve z týchto dôvodov presunuté.

Táto zmena sa týka pánskeho týždňa módy v Paríži, ktorý sa mal uskutočniť v júni, ale aj haute couture edície, ktorá mala nasledovať o mesiac na to. Oficiálne to oznámila francúzska módna federácia Fédération de la haute couture et de la Mode, ku ktorej sa pridala aj talianska Camera Nazionalle della Moda Italiana, ktorá oznámila, že aj pánsky týždeň módy v Miláne neprebehne v pôvodnom júnovom termíne a namiesto toho sa bude konať spoločne s dámskym týždňom módy v septembri. British Fashion Council úplne zrušil pánsku edíciu týždňa módy v Londýne, ktorý sa mal takisto konať v júni. Avšak BFC oznámil, že hľadá možnosti, ako predstaviť pánsku módu digitálnym spôsobom. Nasledovali by tak príklad Tokyo Fashion Week, ktorý prebehol online počas minulého týždňa.

Taliansko, Francúzsko, Anglicko patria k najhoršie zasiahnutým krajinám v Európe, takže zrušenie masových eventov na nasledujúcich niekoľko mesiacov je logickým riešením. Okrem módnych podujatí boli samozrejme zrušené aj všetky koncerty či športové udalosti vrátane anglickej, španielskej aj francúzskej futbalovej ligy.

Foto: Getty

1180

Súvisiace články