Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 9. júl 2019

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u III.

Haute Couture Week si nevieme predstaviť bez mien ako Guo Pei či Iris van Herpen, ktoré sú zrejme najprogresívnejšími dizajnérkami vtejto sfére. Dolce & Gabbana aElie Saab však vôbec nezaostávali aprekvapili nielen zvolenou témou.

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u III.

Haute Couture Week si nevieme predstaviť bez mien ako Guo Pei či Iris van Herpen, ktoré sú zrejme najprogresívnejšími dizajnérkami v tejto sfére. Dolce & Gabbana a Elie Saab však vôbec nezaostávali a prekvapili nielen zvolenou témou.

Dolce & Gabbana

Prehliadka Dolce & Gabbana sa tentokrát konala v intímnom kruhu na unikátnom mieste- v antickom Chráme Concordia na Sicílii. Táto Haute Couture kolekcia bola inšpirovaná práve antikou, no nielen po estetickej stránke, ale aj duchovnej. Modely boli plné sochársky dotiahnutých detailov, motívov využívaných na keramike a splývavých látok.

Iris van Herpen

Na tvorbe dizajnérky Iris van Herpen je najlepšie to, že presne viete, čo od nej môžete čakať, no aj tak vás dokáže zakaždým prekvapiť. Najnovšia kolekcia je ako vždy založená na avantgardných siluetách, ktoré vynikajú svojim prekvapivým elementom. Farebná škála je úzka, no napriek tomu má mnohé podoby.

Guo Pei

Inšpirácia za najnovšou kolekciou Guo Pei bola temná, do istej miery reprezentovala posmrtný život a smrť samotnú, ale aj život. Inšpiráciu si vzala aj z histórie, konkrétne zo 17. a 18. storočia. Práve preto sa v prehliadke objavili krinolíny, ale aj havrany a temné kvetiny, bohaté ornamenty a výšivky.

Elie Saab

Keď na mólo prehliadky Elie Saab vystúpila prvá modelka, každému bolo ihneď jasné, čím sa dizajnér inšpiroval tentokrát. Jeho múzou bola Ázia a jej tradičné odevy. Jednotlivé modely kombinovali dizajnérovú estetiku založenú na ženskosti v modernej siluete a sofistikovanosti, ale aj remeselnú zručnosť nevyhnutnú pri tvorbe ázijských krojov. História sa tu stretávala so súčasnosťou, ktorú podčiarkovala bohatosť zdobenia v kontraste s čistotou línií, ale aj honosnosť detailov a látok v kombinácii s hĺbkou farieb.

Foto: Indigital

1685

Súvisiace články