Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 16. máj 2019

Aká je prvá kolekcia Virginie Viard pre Chanel?

Nástupkyňa Karla Lagerfelda v Chaneli, Virginie Viard, pracuje vmódnom dome už viac ako 30 rokov. Bola Karlovou pravou rukou apo jeho smrti prevzala kreatívne kormidlo.

Aká je prvá kolekcia Virginie Viard pre Chanel?

Nástupkyňa Karla Lagerfelda v Chaneli, Virginie Viard, pracuje v módnom dome už viac ako 30 rokov. Bola Karlovou pravou rukou a po jeho smrti prevzala kreatívne kormidlo. Teraz predstavila svoju úplne prvú kolekciu, Cruise 2020. Aká je?

Značka Chanel bola vždy známa svojimi majestátnymi prehliadkovými setmi. Pre svoju Cruise kolekciu si Virginie zvolila tému vlakovej stanice. Modelky sa tak prechádzali medzi vagónmi a rušňami, umiestnenými na nástupištiach. Toto všetko bolo ukryté pod strechou Grand Palais, obľúbenou budovou značky Chanel.

18

Virginie dohormady pripravila 79 outfitov, ktoré sa na móle objavili. Medzi nimi samozrejme nechýbali tvídové kúsky, ktorým dizajnérka dodala moderného ducha. Vplyv Karla Lagerfelda bol citeľný najmä v prípade blúzok či šiat, ktoré boli dekorované efektnými mašľami. Inšpiráciu však našla aj v 80.rokoch, ktoré sa do kolekcie implementovali vo forme farebných sukňových kostýmov a oversized blazerov. Aby bola letná kolekcia dokonalá, objavili sa v nej aj biele nohavice, bandany a kúsky inšpirované Jackie Kennedy, ale aj pastelové farby a éterické modely šiat.

Foto: Getty, archív značky

1796

Súvisiace články