Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 30. máj 2020

Haute Couture Week prebehne online!

Krajiny vEurópe sa postupne otvárajú apomaličky nabiehajú na nový „normálny“ režim. Aj napriek tomu, že si môžeme vychutnať jedlo vobľúbenej reštaurácii alebo dopriať filmový večer vkine, ľudia aj organizácie sú stále opatrní.

Haute Couture Week prebehne online!

Krajiny v Európe sa postupne otvárajú a pomaličky nabiehajú na nový „normálny“ režim. Aj napriek tomu, že si môžeme vychutnať jedlo v obľúbenej reštaurácii alebo dopriať filmový večer v kine, ľudia aj organizácie sú stále opatrní. Zodpovedne k situácii pristúpila aj francúzska organizácia Fédération de la Haute Couture et de la Mode, ktorá organizuje parížske týždne módy.

Organizácia, ktorá zastrešuje Paris Fashion Week ako aj Paris Haute Couture Week rozhodla, že Couture Week predsa len tento rok prebehne, avšak vo virtuálnej forme! Podľa pôvodného plánu sa prezentácia haute couture kolekcií mala uskutočniť 5.-9.júla, no kvôli vypuknutiu pandémie vo svete musela byť zrušená. Situácia sa postupne v máji začala zlepšovať a organizácia začala riešiť aj alternatívne možnosti, ktoré Haute Couture Week má.

Takto vznikol nápad preniesť Haute Couture Week do online prostredia a poskytnúť akreditovaným módnym domom priestor na prezentáciu svojich umeleckých vízií. Digitálna verzia bude prebiehať od 6. do 8.júla a súčasťou tejto iniciatívy bude aj množstvo extra obsahu vo forme videí a iných interaktívnych projektov.

„Tento event bude prebiehať na vyhradenej platforme. Cieľom je zachovať pôvodný kalendár módnych prehliadok, pričom každý módny dom má možnosť odprezentovať svoju kolekciu prostredníctvom videa či kreatívneho filmu,“ vyjadrila sa organizácia prostredníctvom tlačovej správy.

Rovnaký osud čaká aj pánsky týždeň módy, ktorý sa uskutoční po skončení Haute Couture Weeku, od 9. do 13.júla v digitálnej forme. Už onedlho sa však môžeme tešiť na pánsky týždeň módy v Londýne, ktorý prebehne od 12. do 15.júna vo virtuálnej podobe a následne aj pánsky týždeň módy v Miláne od 14. do 17.júla.

Foto: Pinterest

1139

Súvisiace články