Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 15. júl 2021

Upracte si šatník podľa Marie Kondo

Zrejme každý z nás už niekedy sníval o krásnom, zorganizovanom šatbíku, aký môžeme vidieť napríklad v amerických filmoch či moderných seriáloch. Avšak vytvoriť si ho môžeme aj doma, bez ohľadu na to, či máte vstavaný šatník, skriňu alebo walk-in šatník.

Upracte si šatník podľa Marie Kondo

Zrejme každý z nás už niekedy sníval o krásnom, zorganizovanom šatníku, aký môžeme vidieť napríklad v amerických filmoch či moderných seriáloch. Avšak vytvoriť si ho môžeme aj doma, bez ohľadu na to, či máte vstavaný šatník, skriňu alebo walk-in šatník. Kľúčová je organizácia, ktorá vám uľahčí výber a kombinovanie outfitov, no zároveň aj skvelo vyzerá.

Organizujte po vytriedení

Nepúšťajte sa do organizácie predtým, ako si poriadne vytriedite šatník. Zbavte sa nepotrebných, nenosených, starých vecí, ktoré vám zbytočne zaberajú miesto. Nielenže sa vám bude lepšie organizovať, ale nepotrebné veci vám nebudú zaberať priestor.

breathing.room.organization@breathing.room.organization / @girlmeetsgold

Rozdeľte oblečenie do kategórií

Úplne základným pravidlom pri organizácií je rozdelenie vecí podľa kategórií. Takto jednoducho a prehľadne rozdelíte šatník a uľahčíte si hľadanie. Základnými kategóriami by mali byť topy, spodné odevy a vrchné odevy ako bundy, kabáty a podobe. Pre každú kategóriu vyhra’dte špecifický priestor a ideálne umiestnite všetky kúsky z jednej kategórie blízko seba.

Skladajte správne

Jedna z najčastejších chýb pri organizovaní šatníku je spôsob, akým skaldáme veci. Podľa vašej špecifickej techniky, ktorú využívate sa mení nielen prehľadnosť, ale aj stav oblečenia. Nevhodne poskladané veci alebo natesno uskladnené veci sa totiž jednoducho pokrčia. Marie Kondo preto radí skladať veci do malých kvádrov, ktoré uskladňuje postojačky oproti bežnému uskladňovaniu poležiačky. Na takýto typ uskladňovania sa vám však zídu organizačné vložky.

Upracte zásuvky

Možno ani sami neviete, čo vlastníte kvôli preplneným zásuvkám. V tomto prípade Marie radí zorganizovať ich pomocou špeciálnych organizérov do zásuviek. Každá položka tak bude mať svoje miesto, či už ponožky, spodná bielizeň, šatky, opasky alebo čokoľvek iné. Máte takto dokonalý prehľad o tom, čo všetko v zásuvke máte.

Z ľava do prava

V prípade vešiakovej časti šatníka sa riaďte pravidlom z ľava do prava. V praxi to znamená, že všetky veci, ktoré patria na vešiaky radíte od najdlhších po najkratšie z ľava do prava. V ľavo teda začnete dlhými kabátmi či šatami, nasledovať by mali nohavice a potom blúzky. Takto zorganizovaný šatník je nielen prehľadný, ale aj esteticky príjemný.

Foto: Instagram

2227

Súvisiace články