Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 3. apríl 2019

Jarné upratovanie šatníka

Počas roka sa to síce nezdá, no vnašej domácnosti sa hromadia veci. Či už je to nový set posteľnej bielizne, tie milé šálky, ktoré ste „jednoducho museli mať,“ alebo tretie LBD, ktoré boli v70% zľave ariskli ste to snimi aj napriek tomu, že boli od dve čísla menšie.

Jarné upratovanie šatníka

Počas roka sa to síce nezdá, no v našej domácnosti sa hromadia veci. Či už je to nový set posteľnej bielizne, tie milé šálky, ktoré ste „jednoducho museli mať,“ alebo tretie LBD, ktoré boli v 70% zľave a riskli ste to s nimi aj napriek tomu, že boli od dve čísla menšie. Jar je však ideálnym obdobím na kompletné upratania šatníka.

Blížiace sa Veľkonočné sviatky nám navyše poskytujú priestor a čas na to, aby sme si v pokoji upratali v šatníku a nanovo si zorganizovali naše módne poklady. Takže pokiaľ ste sa zatiaľ nechytili na Marie Kondo a jej metódy, poradíme vám ako na to inak a rýchlo.

 

Complete Makover

Ak máte pocit, že váš šatník potrebujú maximálny prerod, vyhádžte z neho úplne všetko. Takto nielenže objavíte to, čo ste už dávno „stratili,“ ale možno prídete na to, že vôbec nemáte tak „málo“ vecí. Jednoducho budete mať všetko na očiach. Všetky tieto veci následne rozdeľte do skupín podľa typu oblečenia (napríklad veci do fitka/ pyžamá/ blúzky/ doplnky a podobne). Prázdne police, zásuvky či organizéry poriadne vyutierajte a povysávajte, až potom môžete začať ukladať veci naspäť. Prechádzajte kúsok po kúsku a vždy sa pri jednotlivom rozhodnite, či ho vyhodíte alebo odložíte. Majte na mysli aj sezónnosť. Veci, ktoré sa rozhodli vyradiť ešte ďalej rozdeľte na skupinu, ktorá je použiteľná a ktorá nie je. Zachovalé veci buď podarujte známym alebo odneste na charitu. Zničené skúste zrecyklovať. Veci, ktoré si nechávate začnite kategoricky skladať a ukladať naspäť do šatníka.

 

Striedma rýchlovka

Ak nemáte celý deň na to, aby ste sa venovali svojmu šatníku, stanovte si reálny cieľ, napríklad- „vytriedim spodnú bielizeň pretože ju už nemám kam ukladať“ alebo „pripravím si šatník na novú sezónu.“ Na základe tohto pristupujte ku skupine oblečenia. Vyberte všetky kúsky, ktoré do nej spadajú a prejdite kúsok po kúsku tak ako v predchádzajúcom prípade. Miesto, odkiaľ ste veci vybrali vyčistite, veci pretrieďte podľa toho, čo ešte chcete nosiť a čo nie. Následne veci uložte na svoje miesto.

 

Pomalý reset

Nemáte náladu ani chuť sa venovať svojmu šatníku? Nechajte si to na inokedy, no pripravte sa na to už teraz. Umiestnite k šatníku/ skrini krabicu alebo tašku s nápisom „na vyradenie“ a vždy keď pri obliekaní alebo ukladaní oblečenia narazíte na niečo, čo už nebudete nosiť, hoďte to do tejto krabice. Budete prekvapení, ako rýchlo pretriedite svoj šatník bez toho, aby ste na to vôbec mysleli a keď uvidíte progres, ten vás naštartuje k ďalšiemu upratovaniu.

1209

Súvisiace články