Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 28. jún 2021

Acne Studios uvádza knihu

Móda si zaslúži byť navždy zapamätaná a zhomtnená v podobe knihy. Platí to aj v prípade značky Acne Studios, ktorá do predaja uviedla novú knihu s názvom Acne Paper.

Acne Studios uvádza knihu

Móda si zaslúži byť navždy zapamätaná a zhomtnená v podobe knihy. Platí to aj v prípade značky Acne Studios, ktorá do predaja uviedla novú knihu s názvom Acne Paper. Je to nová edícia polročného magazínu, ktorý značka vydávala v období od roku 2005 do 2014.

Takmer 600-stranová publikácia vznikla vďaka zakladateľovi značky, Jonny Johansson, ktorý čerpal inšpiráciu práve zo spomínaných magazínov. Obsah mal na starosti pôvodný šéfredaktor Acne Paper a kreatívny riaditeľ Thomas Persson. Cieľom tejto knihy je osláviť nielen tvorbu značky Acne Studios, ale aj samotného magazínu a jeho obsahu, na ktorom sa podieľali známe osobnosti a umelci.

EN0050 000 B

Po vizuálnej stránke sa máme na čo tešiť pretože kniha obsahuje krásne fotografie od renomovaných fotografov ako David Bailey, Sarah Moon či Paolo Roversi, ale prezentuje aj tvorbu mladých talentov vrátane Roe Ethridge či Viviane Sassen. Obsahovú stránku tvoria pútavé rozhovory aj články od insiderov z módneho priemyslu vrátane Azzedine Alaïa, Kim Jones, Tilda Swinton a mnoho ďalších.

EN0050 000 C

Pôvodný magazín Acne Paper publikoval práce od významných osobností z módneho sveta a sveta showbusinessu, ktoré zároveň reprezentovali aj rôzne generácie a ich špecifické pohľady na konkrétne témy. Popri módnej fotografii bol plný hodnotného obsahu a kvalitnej žurnalistiky, ktorá sa zaoberala umením, fotografiou, literatúrou a kultúrou. “Acne Paper bol vytvorý s láskou, stretávali sa v ňom mnohí talentovaní ľudia. Každé vydanie spojilo ľudí z mnohých sfér života, osobností z odlišnou minulosťou a so špecifickými vedomosťami. To sa zrejme nikdy predtým nepodarilo žiadnému inému magazínu,” povedal Thomas Persson.

Teraz sa tento ikonický magazín vracia na scénu vo forme knihy, ktorá doplní knižnicu každého milovníka módy, dizajnu aj kultúry. Dostupná je v predaji na webe Acne Studios.

Foto: Acne Studios

947

Súvisiace články