Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 26. apríl 2020

Cestovateľské knihy do karantény

Koľkokrát ste sa pristihli pri tom, ako scrollujete vtelefóne medzi fotkami zvašich posledných cestovateľských dobrodružstiev? Aj my sa občas strácame vspomienkach na biele pláže, dramatické pohoria či pulzujúce metropoly.

Cestovateľské knihy do karantény

Koľkokrát ste sa pristihli pri tom, ako scrollujete v telefóne medzi fotkami z vašich posledných cestovateľských dobrodružstiev? Aj my sa občas strácame v spomienkach na biele pláže, dramatické pohoria či pulzujúce metropoly. Nikto nevie, kedy sa bude dať opäť plnohodnotne cestovať po svete, no to nám nezabráni snívať o nových destináciách, obľúbených miestach či neobjavených zákutiach. Tieto knihy vám prinesú do dní v karanténe poriadnu dávku inšpirácie pre vaše ďalšie cestovateľské plány keď sa toto celé skončí.

Italy

Kniha fotografií renomovaného fotografa Graya Malina vás vezme na výlet farebného Amalfi, dramatického Cinque terre či ku jazeru Como a nezabudne ani na dokonalú lokálnu kuchyňu. Jednoducho instantná La Dolce Vita experience, ktorá nám tak veľmi chýba.

1

2

 

Dame Traveler

Populárne cestovateľská instagramerka Nastasia Yakoub známa ako Dame Traveler vás tera vezme na svoje cesty, prezradí vám množstvo tajomstiev a podelí sa so svojim zážitkami a odporúčaniami aj v tejto nádhernej knihe. Prevedie vás nielen Južnou Amerikou, ale aj Provensálkom či Áziou. Popri tom vám rozpovie príbehy viac ako 200 žien- solo cestovateliek.

3

4

 

 

Overview

Táto kniha je kolekciou umenia, ktoré vytvorila samotná príroda. Satelitné pohľady nám ukazujú našu krásnu planétu z úplne inej perspektívy. Objavíte tak nádherné vzorce, ktoré vytvárajú polia, dych-berúce obrazce hôr a nenapodobiteľné zábery riek, jazier či morí.

5

6

Destinations of a Lifetime

Ako nám názov knihy napovedá, ide o zbierku tých najunikátnejších miest na svete. Nájdete medzi nimi historické pamiatky, architektonické skvosty či neuveriteľné prírodné úkazy. Popri nádherných fotkách sa o destináciách aj naučíte niečo nové a možno práve v tejto knihe nájdete vašu najbližšiu dovolenkovú destináciu.

7

8

Living in Mexico

Nádherná, farebná kniha plná energie, histórie, prírodnej krásy aj architektúry. Kniha sa sústreďuje na najkrajšie miesta v Mexiku, skúma jeho históriu, tradície či kuchyňu, nezabúda na bohaté aztécke a mayské vplyvy, no pritom sa pozerá do budúcnosti prostredníctvom modernej architektúry. Dokonalý, dynamický mix prírody, umenia, jedla a luxusu.

9

10

The Bucket Lists: The Places to Find Peace and Quiet

Kniha plná cestovateľskej inšpirácie od hôr až po útesy. Prevedie vás unikátnymi miestami na svete, nielen samotnými destináciami, ale aj konkrétnymi reštauráciami, hotelmi a zážitkami. Sústreďuje sa najmä na nájdete vnútorného pokoja, vyrovnanosti, takže v nej nájdete aj množstvo odporúčaní na wellness, meditačné destinácie.

11

12

LA NY: Aerial Photographs of Los Angeles and New York

Aj vás fascinuje diverzita svetových metropol nielen po architektonickej, ale aj urbanistickej stránke? Potom určite viete, že americké mestá sú založené na úplne iných plánoch ako tie európske. V tejto knihe sa môžete nadchnúť dronovými fotografiami New Yorku a Los Angeles.

13

14

 

100 Dives of a Lifetime

Či už ste vášnivým potápačom alebo nie, táto kniha vás doslova nadchne. Nájdete v nej najfascinujúcejšie zábery z pod hladiny mora. Okrem toho, že vás publikácia vezme na tie najkrajšie miesta na potápanie, profesionálni potápači a objavovatelia vám prezradia množstvo praktických tipov.

15

Vanlife Diaries: Finding Freedom on the Open Road

Cestovanie vanom sa opäť stáva veľmi populárnou cestovateľskou alternatívou. Ak nad ňou stále váhate, táto kniha vás presvedčí o tom, že vaša nasledujúca dovolenka by mala byť práve takáto. V knihe nájdete nádherné fotografie, inšpiratívne príbehy a množstvo odporúčaní na cestovanie vo vane.

16

17

Chic Stays

Prejdite sa najkrajšími hotelmi či vilami na svete, kde dovolenkujú známe celebrity. Objavte historický palác v Lisabone, kde trávi noci Jeremy Irons, škótske sídlo, kam sa chodí schovávať Kate Winslet či najkrajšie maldivské pláže a hotely, ktoré si zamilovala Kate Moss. Najkrajšie hotely a vily na najkrajších miestach na svete nájdete práve v tejto knihe doplnené o 35 osobných príbeh známych osobností.

18

19
Foto: archív vydavateľstiev

1046

Súvisiace články