Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 1. júl 2019

Knihy, ktoré inšpirujú vašu nasledujúcu dovolenku

Kam budú smerovať vaše kroky toto leto? Alebo to nasledujúce?

Knihy, ktoré inšpirujú vašu nasledujúcu dovolenku

Kam budú smerovať vaše kroky toto leto? Alebo to nasledujúce? Zdrojom nekonečnej inšpirácie sú nielen sociálne siete, ale aj knihy. Spoznajte vašu nasledujúcu destináciu ešte predtým, ako sa do nej vydáte.

Turqoise Coast

Turecká riviéra je častokrát prezývanú aj Tyrkysové pobrežie. Pri listovaní tejto knihy hneď pochopíte prečo. Je plná monumentálnych hôr, mýtov aj legiend, bohatej kultúry a histórie vrátane 2 zo 7 divov sveta. Kniha obsahuje anekdoty od Tommyho Hilfigera či Chiary Ferragni, ktorí túto oblasť zbožňujú.

2

Ibiza

Baleársky ostrov je viac ako len destináciou pre masovú turistiku. Je plná svojej unikátnej histórie, dobrodružných nocí aj relaxačných príležitostí. Je útočiskom pre kreatívne duše, umelcov aj novodobých bohémov. Navštívte tento ostrov, no ešte predtým ho hlbšie spoznajte v jeho podstate.

3

4

Chic Stays

Kniha, ktorá dokumentuje ukryté zákutia na svete, ktoré by ste inak neobjavili. Ide o súkromné útočiská známych osobností ako Sofia Coppola a jej letný dom v Bernalde, Kate Winslet so škótskou chatou či Kate Moss a jej najobľúbenejšie pláže na Maldivách. Táto inšpiratívna publikácie vo vás zaručene vzbudí dobrodružné chúťky.

5

6

Capri

Taliansky ostrov Capri sa stal dovolenkovou destináciou ešte počas Rímskej ríše. Svojich návštevníkov si okamžite podmanil svojou unikátnou prírodou a šarmom. Vždy bol miláčikom celebrít, ale aj obľúbeným miestom na liečbu respiračných problémov. Okrem toho bol dejiskom niekoľkých filmov či románov. Spoznajte Capri lepšie v tejto knihe.

7

8

The Big Book of Hamptons

Hamptons bolo vždy obľúbenou destináciou svetových, no najmä newyorských elít. Dych-berúce výhľady, búrlivý oceán a romantické zákutia ho doslova predurčili na obľúbené dejisko svetových románov. Často sa tu utiekali významní autori ako Fitzgerald či umelci vrátane Warhola. Je plné luxusnej aj rustikálnej architektúry a tieto kontrasty oslavuje aj táto kniha.

9

10

Mykonos

Biela architektúra, nekonečný oceán ako na dlani a záplava fuksiovo- ružových kríkov. Každý pozná túto tvár gréckeho ostrovu Mykonos. Poznáte však mýty, ktorými je opradený? Vedeli ste, že sa nazýva Ibizou Grécka? Alebo, že tu našli útočisko legendy ako Le Corbusier či Antonis Benakis? Ešte viac zaujímavosti nájdete v tejto knihe.

11

12

French Riviera in the 1920’s

Francúzska riviéra bola kreatívnym centrom v 20. a 30. rokoch minulého storočia. Schádzali sa tu umelci z rôznych odvetví, medzi ktorými ste mohli pokojne zahliadnuť Zeldu a Scotta Fitzgerald, Picassa, Cocteau či Diaghilev. Určite to bolo fascinujúce obdobie a teraz do neho môžete nahliadnuť prostredníctvom tejto unikátnej knihy, ktorá je zostavená z obrázkov zo súkromných archívov.

13

14

In the Spirit of St.Barths

Karibský ostrov St.Barths je synonymom novodobého glamour, luxusu a štýlu. V tejto knihe však nájdete omnoho viac ako len pozlátko. Nájdete tu históriu, vývoj, ale aj najväčšie tajomstvá ostrova. Okrem toho vďaka knihe objavíte tie najčarovnejšie pláže či najopulentnejšie vily a najdekadentnejšie reštaurácie.

15

16

In the Spirit of St.Barths

Karibský ostrov St.Barths je synonymom novodobého glamour, luxusu a štýlu. V tejto knihe však nájdete omnoho viac ako len pozlátko. Nájdete tu históriu, vývoj, ale aj najväčšie tajomstvá ostrova. Okrem toho vďaka knihe objavíte tie najčarovnejšie pláže či najopulentnejšie vily a najdekadentnejšie reštaurácie.

Palm Beach

Epicentrum stretu kultúr, to je Miami. Miesto, kde sa stretáva španielsky barok a art deco, ale aj športovci s modelkami, Európania s Juhoameričanmi. Budovy, ktoré sa preslávili vo svete nájdete práve tu, rovnako ako jedno z najvýznamnejších umeleckých podujatí Art Basel. Táto kniha sa stane vašim obľúbeným sprievodcom po tých najzaujímavejších zákutiach štýlového Miami.

17

18

Foto: archív vydavateľstva Assouline

1288

Súvisiace články