Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Kultúra / 30. august 2017

Legendárny Sergei Polunin zatancuje v Slovenskom Národnom Divadle

Tanec je jazyk, ktorému každý rozumie, esencia umenia, čistá emócia, ktorá prináša radosť, aj emócia, ktorá burcuje," aj takto sa vyjadruje o kvalitách krehkého umenia jeden z najuznávanejších tanečníkov Sergei Polunin, ktorý 26 a 27 septembra vystúpi na pôde Slovenského Národného Divadla. „Každý deň dostávame požiadavky z Rakúska, Maďarska, Poľska, Nemecka i z Českej republiky a preto sme sa po porade s manažmentom SND rozhodli pridať ešte jedno predstavenie 27.

Legendárny Sergei Polunin zatancuje v Slovenskom Národnom Divadle

Tanec je jazyk, ktorému každý rozumie, esencia umenia, čistá emócia, ktorá prináša radosť, aj emócia, ktorá burcuje," aj takto sa vyjadruje o kvalitách krehkého umenia jeden z najuznávanejších tanečníkov Sergei Polunin, ktorý 26 a 27 septembra vystúpi na pôde Slovenského Národného Divadla.

„Každý deň dostávame požiadavky z Rakúska, Maďarska, Poľska, Nemecka i z Českej republiky a preto sme sa po porade s manažmentom SND rozhodli pridať ešte jedno predstavenie 27. septembra," uvádza producent projektu Milosh Harajda. „Je to skutočne exkluzívna príležitosť stretnúť sa so Sergeiom Poluninom. Ako tanečníka ho totiž do konca roka môžu vidieť diváci len na scéne SND, v Mníchove a v decembri vystúpi s novou verziou predstavenia PROJECT POLUNIN v Londýne."

IMG 3671

Polunin v Bratislave uvedie premiéru filmu Dancer a diváci budú môcť obdivovať jeho umenie v dvoch choreografiách Silent Echo a slávnej Take Me To Church, ktorá sa stala globálnym fenoménom a aktuálne má na youtube viac ako 20 miliónov zhliadnutí.

151124 01 MAGNOLIA MAE SERGEI DANCE 2015 POSTER FNL 0611x14

Na záver večera bude nasledovať beseda s umelcom o jeho životných peripetiách, o cene, ktorú zaplatil za naplnenie svojho osudového šťastia, ale aj o význame a poslaní umenia vôbec. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť porozprávať sa s žijúcou legendou baletu.

    1990

    Súvisiace články