Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 6. apríl 2021

Kúpeľňový trend: Kozmetika v úlohe dekorácií

Ešte pred pár rokmi bola kozmetika pre väčšinu z nás len užitočným produktom na udržiavanie zdravia a krásy svojej pleti, tela a vlasov. Dnes už plní aj úlohu dekorácie.

Kúpeľňový trend: Kozmetika v úlohe dekorácií

Ešte pred pár rokmi bola kozmetika pre väčšinu z nás len užitočným produktom na udržiavanie zdravia a krásy svojej pleti, tela a vlasov. Dnes už plní aj úlohu dekorácie. Obaly sú čoraz krajšie, materiály stále príjemnejšie a preto máme z kozmetiky častokrát aj vizuálny a dotykový zážitok. Nemôžeme sa preto ani čudovať, že sa trend kozmetiky v roli dekorácie naplno rozbehol.

@eggcanvas

V angličtine dostal tento trend pomenovanie beautyscaping a pomenúva účelové usporiadanie, organizáciu a celkový styling kozmetiky v kúpeľní či v kozmetických poličkách tak, aby bol výlsedok oku-lahodiaci. Týka sa to samozrejme nielen starostlivosti o pleť, ale aj telovej a vlasovej kozmetiky či dekoratívnej kozmetiky a parfumov. Naše kúpeľne dnes jednoducho doslova dekorujeme našou kozmetikou. Ak sa vám táto filozofia páči, inšpirujte sa našimi tipmi aj vy a urobte si zo svojej kúpeľne malé spa, v ktorom sa budete tešiť z viacerých zmyslových zážitkov naraz.

Dekoratívne misky a podnosy

Niekedy postačí malý detail a vaša kozmetický výstavka sa okamžite zmení na štýlovú dekoráciu. Veľký rozdiel spraví napríklad zaujímavý podnos alebo miska. Vyberať si môžete z najrôznejších štýlov a dizajnov, od minimalistických matných až po prírodné elementy v podobe ratanu. Luxusne pôsobia zase predmety s metalickými detailmi.

emmahoareau@emmahoareau 

Poličky a organizéry

Najpraktickejší krok, ktorý môžete urobiť v prípade, že je vaša kozmetická výbava poriadne bohatá. Nielenže sa vám takto podarí udržiavať dokonalý prehľad v produktoch, ale vaša kúpeľňa bude pôsobiť vždy upratane a zorganizovane. Nehovoriac o tom, že takáto prehľadná organizácia je sama o sebe dizajnovo pútavá.

eggcanvas@eggcanvas 

Uniformný minimalizmus

Ak máte radi interiéry ladené do jednej farebnej palety avšak vaša kozmetika vám to neumožňuje, zvážte využitie alternatívnych obalov. Stačí, keď si odložíte rovnaké obaly z využitej kozmetiky a prelejete do nich nové produkty, môžete takto vytvoriť napríklad sprchové trio - sprchový gél, šampón na vlasy a kondicionér, stačí ich už len označiť.

calliethorpe@calliethorpe

Farebný maximalizmus

V prípade, že máte radi skôr farebnosť a maximalistický dizajn, nenechajte sa obmedzovať pravidlami a vytvorte si svoju vlastnú schému. Nebojte sa farieb, kombinujte napríklad pastely, pridajte zaujímavé dekorácie ako sviečky či šperkovnice alebo pokojne aj izbové rastliny alebo sušené kvety.

heartzeena@heartzeena 

Výstava vôní

Veľmi jednoduchú a pritom efektnú výstavku môžete urobiť aj z tematických produktov, napríklad parfumov, ktoré samé o sebe pôsobia ako klenoty. Dizajn flakónov je vždy zaujímavý a rôznorodý, preto ak máte viacero parfumov, doprajte im samostatné miesto. Krásne vyniknú napríklad na podnose, kde budú pôsobiť doslova ako šperky.

kaytiemo@kaytiemo

Foto: Instagram

879

Súvisiace články