Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 23. júl 2019

Letná oáza na balkóne

Leto si doslova pýta, aby sme trávili viac času von. Slnečné rána na balkóne sobľúbenou kávou vruke, alebo víno pri západe slnka vzáhrade, to znie veľmi lákavo.

Letná oáza na balkóne

Leto si doslova pýta, aby sme trávili viac času von. Slnečné rána na balkóne s obľúbenou kávou v ruke, alebo víno pri západe slnka v záhrade, to znie veľmi lákavo. Ako si však vytvoriť príjemné prostredie aj na malom, mestskom balkóne?

Barové sedenie

Máte úzky balkón, ktorý neponúka priestor normálne sedenie? Využite zábradlie a vytvorte barové sedenie. Ideálne nielen na neskoré víkendové raňajky, ale aj na rýchly aperol pred večerou. A navyše s výhľadom.

@sophiecsophiedo 

Menej je viac

Minimalizmus síce nie je pre všetkých, no keď vás podmienky pritlačia, môže byť ideálnym riešením. Malé priestory majú tendenciu pôsobiť zapratane ak použijete príliš veľa kusov nábytku či doplnkov. Namiesto stoličiek preto zvoľte lavicu, alebo pokojne aj drevenú paletu a doplňte ich vankúšmi. Ďalej potrebujete už len jednoduchý stolík a trochu svetielok.

1@rabobsen 

Využite stenu

Steny sú častokrát prehliadané nielen v interiéroch, ale aj exteriéroch. Steny na balkóne však ponúka množstvo kreatívneho využitia. Pridajte na nich police s kvetinami, ozdobte ich svetlami, alebo ich využite na upevnenie sklápacieho stolíka.

2@tanjasovulj 

Prineste prírodu

Balkón je ideálnym miestom pre všetky bylinky, ktoré si v mestskej džungli pestujete. Vyhraďte preto aspoň malé miesto na balkóne aj pre rôzne rastliny, ktoré majú schopnosť okamžite premeniť akýkoľvek priestor na príjemnejšie prostredie.

5@warsawjungle

Textúry a vzory

Príliš veľa betónu a málo charakteru? Vyvážte jeho tvrdosť mäkkými materiálmi, ktoré okamžite vytvoria príjemný dojem. Použiť môžete všetko od kožušín, vankúšov so zamatovým efektom až po deku so zaujímavou štruktúrou.

4@peaceofmelondon

Foto: Instagram

3281

Súvisiace články