Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 10. september 2021

Travel Stories s Barborou Bruškovou

Svet modelingu a cestovanie sú prepojené. Každá modelka je počas celej kariéry nútená cestovať nielen z mesta do mesta, ale po celom svete.

Travel Stories s Barborou Bruškovou

Svet modelingu a cestovanie sú prepojené. Každá modelka je počas celej kariéry nútená cestovať nielen z mesta do mesta, ale po celom svete. Je to síce náročná, no na druhej strane aj obohacujúca skúsenosť, ktorá dokáže človeku zmeniť pohľad na svet. Ako cestovanie ovplyvnilo modelku Barboru Bruškovú, na ktoré destinácie najradšej spomína a aké sú jej cestovateľské sny?

travel stories barbora brušková cestovanie cestovateľká inšpirácia rozhovor dovolenka letná@barborabruskova

Ako si strávila toto leto?

Mám pocit akoby celé tohtoročné leto ušlo ako voda. Stihla som víkend v Tatrách, Chorvátsko s kamarátmi aj na lodi, a aj pracovné dni v Taliansku, po ktorých som sa o kúsok ďalej presunula za mojou rodinou. Zažila som mnoho krásnych momentov, na ktoré budem ešte dlho spomínať a z ktorých budem čerpať energiu.

More alebo hory?

Ťažká otázka:) Mám veľmi rada oboje. Vždy sa teším, keď som doma na Slovensku a vybehneme niekam na túru alebo prechádzku do prírody, kde dokážem vypnúť, len kráčať a mentálne oddychovať. Je to taká moja forma relaxu. Keďže som typ, ktorý nedokáže 5 minút ležať na pláži a nič nerobiť, more mám skôr spojené s mojimi najbližšími, kúpaním a spoznávaním nových miest. 



Ako vyzerá tvoja ideálna dovolenka?

Myslím si, že by to bol taký všehomix. Cestovať a vidieť nové miesta, navštíviť nejakú zaujímavú galériu či múzeum, dať si dobré jedlo, spoznávať lokálne obchodíky, ísť sa prejsť a okúpať k moru. 



IMG 5798@barborabruskova

Aký typ cestovateľa si?

Popri modelingu som si zvykla na 100% nič neplánovať, pretože sa všetko deje na poslednú chvíľu, neviem veľmi povedať kde budem alebo či budem mať voľno. Preto sa väčšina výletov a dovoleniek deje na poslednú chvíľu, ale o to viac si ich tak viem užiť.

Máš nejakú vysnívanú destináciu?

Mojou najvysnívanejšou destináciou či už pracovne alebo dovolenkovo je určite Austrália. Dlhodobo sledujem ekologické témy, snažím sa žiť viac v súlade s prírodou a práve udržateľnosť je pre Austrálčanov tak trochu samozrejmosť. Dokonca slamené slamky, ktoré cez môj STROOI Slovensko predávam u nás na Slovensku, sú v Austrálii najrozšírenejšou alternatívou používaných slamiek. Keby niet pandémie, už by som tam asi bola. Nič však neľutujem, všetko je presne tak, ako má byť a verím, že keď sa otvoria hranice budem môcť Austráliu navštíviť. A samozrejme spojiť to s „výletom“ na Nový Zéland.

Akú destináciu, ktorú si si vysnívala si už stihla navštíviť?


Určite nemôžem nespomenúť japonské Tokio. Strávila som tam z môjho života istý čas a toto veľkolepé mesto mi vždy tak veľmi učaruje. Ľudia, kultúra, jedlo, všetko bolo také iné a nezabudnuteľné. Ak budete mať niekedy možnosť alebo príležitosť Japonsko navštíviť, neváhajte ani minútu!

IMG 5797@barborabruskova

Je nejaká destinácia, ktorá ťa sklamala?

Snažím sa zo všetkého zobrať si niečo pozitívne a na tie zlé veci sa príliš nezameriavať. Preto si na sklamanie asi ani nespomínam. Sú určite krajiny, ktoré by som si sama nevybrala, ale vďaka modelingu a mojej práci som navštívila aj také a vždy som bola nadšená. Netreba mať nikdy veľké očakávania, pretože potom môžeme byť sklamaní. Keď ich nemáme, naopak sme milo prekvapení.



Vieš spočítať, koľko krajín si už navštívila?


Uff, nikdy som to počítala, bude toho určite veľmi veľa. Avšak mám pocit, že by to nemala byť nejaká súťaž, kto koľko krajín navštívil, ale skôr o pocite, čo mi dané miesto či mesto dalo a čo ma do života naučilo.

Čo ty a balenie?

Ako som spomínala, modeling ma za tie roky pekne vytrénoval. Stáva sa mi, že mi ráno booker z agentúry zavolá, že musím stihnúť ešte dnes odletieť. Preto balenie beriem už tak automaticky. Vždy presne viem čo, kde, ako a zbalená som niekedy aj do 10 minút, nezáleží či idem na dva dni alebo na mesiac. 



Čo sú tvoje cestovateľské must-haves?


Samozrejmosťou je pas, momentálne i ten covid-ový. Potom je to určite mobil, peňaženka, airpody, opaľovací krém v lete i zime a slnečné okuliare. A aby som nezabudla, dobrá nálada a veľa pozitívnej energie.

IMG 5795@barborabruskova

Ako si zvykla tráviť leto, keď si bola dieťa?

Pamätám si, ako som každý rok trávila letnú dovolenku s rodičmi a bratom niekde pri mori v Grécku, Turecku alebo Taliansku. Moji rodičia sú tiež parádni cestovatelia, myslím, že toho pochodili ešte oveľa viac ako ja a tak nás s bratom vláčili kade-tade. Takisto sme zvykli posledný augustový týždeň ukončiť pobytom v našich Tatrách a veľmi živo si spomínam, ako som mrnčala lebo sme museli „kráčať po horách“ keď ja som chcela zostať v hoteli na bazéne. Teraz sa to trošku vymenilo, do prírody ich ťahám ja a wellness si chcú dopriať naopak oni (smiech).


Čo si z tých rokov cestovania vzala k srdcu? Naučilo ťa cestovanie niečo?

Keď som ako 15 ročná prvý raz cestovala sama na dva mesiace do Tokia, s odstupom času vnímam, že mi moja mamina aj ocino museli veľmi dôverovať a že sa o mňa nebáli. Určite ma cestovanie naučilo obrovskej zodpovednosti. Aspoň som sa v tak skorom veku vedela o seba postarať, navariť si, upratať, všetko si sama zariadiť. Som veľmi rada za všetky situácie, do ktorých som sa aj kvôli neustálemu cestovaniu dostala, vďaka nim som taká, aká som. A som sama sebou rada.


Cestovateľská rada na záver?

Môže to znieť ako klišé, keď sa hovorí, že cestovanie je jediná vec, ktorú si kupujete a robí vás bohatším, ale je to tak. Cestovať nás veľa učí, napĺňa a posúva dopredu. Je to tá najlepšia investícia, čo si môžete v živote dať. Pretože sloboda bez vzdelania je nebezpečná. Asi toľko☺.

Foto: archív Barbory Bruškovej

1617

Súvisiace články