Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 10. marec 2021

V objatí prírody

Za špeciálnymi zážitkami v lone prírody netreba cestovať ďaleko. Našli sme pre vás očarujúce miesta, kde sa aspoň na chvíľu odstrihnete od reality a budete sa cítiť ako v inom svete.

V objatí prírody

Za špeciálnymi zážitkami v lone prírody netreba cestovať ďaleko. Našli sme pre vás očarujúce miesta, kde sa aspoň na chvíľu odstrihnete od reality a budete sa cítiť ako v inom svete.

Treehouse

Domčeky na strome, bežné napríklad v Indonézii či na Novom Zélande, vyrástli už aj na Slovensku. V lesíku nad kúpeľným parkom v Trenčianskych Tepliciach „vyrástlo“ na strome zážitkové ubytovanie pre dve až štyri osoby. Treehouse, ktorý je v prevádzke od roku 2017 a teší sa veľkej popularite, doplnil prednedávnom druhý domček. Oba domčeky na strome stoja na troch pevných bukoch, ktorých vitalitu pred začatím stavby posudzuje dendrológ. Projekt je jedinečný tým, že sa pri stavbe do stromov nijako nezasahovalo, konštrukcia domčeka sa každoročne kontroluje a prispôsobuje stromom, aby mohli voľne rásť. Domy stojace vo výške 3 až 5 metrov nad zemou poskytujú nádherný výhľad do korún stromov a na život v nich aj pod nimi. A aby ste pocítili pocit spojenia s prírodou v maximálnej miere, v domoch nie je elektrina ani tečúca voda. O všetko, čo budete potrebovať, je však postarané. Kvalitné vybavenie zaručuje aj príjemný spánok a odpočinok od starostí každodenného života, ktorý v bežnom hoteli nezažijete. Obklopení prírodou a jej zvukmi si môžete večer vychutnať pohár vínka alebo si ráno dať čerstvé raňajky, ktoré si v prútenom košíku na lane vytiahnete na terasu. A ak si chcete svoj pobyt v Trenčianskych Tepliciach predĺžiť a zároveň by ste si chceli aj naďalej užívať atmosféru podobnú domu na strome, využite ubytovanie v nových štýlových treehouse apartmánoch, ktoré sú zariadené v prírodnom štýle s citom pre detail. Toto miesto prináša nezabudnuteľné zážitky pre malých aj veľkých. Či už zamilované páry, alebo priatelia, ktorí ocenia romantickú atmosféru pri svetle sviečok, prípadne rodičia s deťmi, ktorí si tu môžu vychutnať nočné dobrodružstvá s baterkami.

DSC 3101

DSC 3691 treehouse trencianske teplice 008

Kutica

Hoci bol tento objekt nazvaný ľudovo, najmä pre svoju lokalitu, zovňajškom a vybavením interiéru absolútne spĺňa požiadavky moderného ubytovania. Má však pridanú hodnotu, a tou je neopísateľný pokoj. Ideálne pre tých, ktorí hľadajú miesto na únik od chápadiel veľkomesta a stresu. Kutica bola vytvorená tak, aby jej užívatelia mohli stráviť pár dní v tichu prírody a načerpať tak sily do každodenného života bez rizika straty osobného komfortu. Toto miesto spĺňa požiadavky na plnohodnotný oddych v srdci prírody, no napriek tomu je ľahko prístupná autom i bez neho. Navyše, je tu garancia zachovania absolútnej diskrétnej zóny, keďže sa o priestor ani lokalitu nebudete deliť so žiadnymi inými návštevníkmi. Ideálne miesto pre páry, ale i jednotlivca, ktorý hľadá absolútne ticho. Jedinečnosť Kutici dodáva špecifický moderný dizajn. Bola navrhnutá tak, aby nerušila prírodnú scenériu – naopak, vyzerá, akoby do nej patrila. Jej priestory obsahujú všetko, bez čoho sa „mestský človek“ nedokáže zaobísť. Luxusné vybavenie spĺňa aj vysoké užívateľské nároky. Extra bonus je terasa so sedením, z ktorej je veľkolepý výhľad do doliny a na vzdialené mesto Nová Baňa. Panoramatický výhľad na krajinu si možno vychutnať dokonca aj priamo z postele. Vytúžený pocit pokoja umocní chýbajúce wifi pripojenie, vďaka čomu nebudete mať pokušenie pracovať a prerušiť si tak proces regenerácie. Ak túžite po pokojnom a krásnom mieste v lone prírody, kde by ste mohli načerpať psychické a fyzické sily a zabudnúť na zhon dnešného sveta, no zároveň nechcete prísť o pocit pohodlia a komfortu, Kutica je miesto, ktoré hľadáte.

IMG 20200529 104329  IMG 20200529 111152  IMG 20200529 111602 

ForRest Glamping

Koncept originálneho pobytu v prírode v luxusných stanových chatkách, ktoré je vo svete hitom, konečne prišiel aj k nám. Tento spôsob ubytovania a nádherná lokalita vám umožní zažiť nefalšovanú romantiku. Výdych od bežných starostí, ktorý ste tak potrebovali. A to so zárukou miliónov hviezd priamo nad vami, ktoré nazrú aj do vašej spálne. Aj prebúdzanie sa v luxusných stanových chatkách, ktoré sú obklopené nádhernou prírodou Štiavnických vrchov, je niečo, na čo sa nezabúda. A to všetko bez obáv o stratu komfortu. Vo ForRest Glampingu sú samozrejmosťou voňavé a pohodlné hotelové postele, klimatizácia a podlahové kúrenie, vďaka ktorému budú vaše nohy v teple bez ohľadu na počasie vonku. Každý stan je vybavený vlastnou súkromnou kúpeľňou so sprchovým kútom a toaletou, rovnako, ako ste zvyknutí z dobrých hotelov. Lúče ranného slnka si užijete na priestrannej terase vybavenej vonkajším sedením. Deň môžete zakončiť posedením pri ohni vášho súkromného ohniska. A k úplnej dokonalosti už stačí využiť miestne spa – súkromná vírivka, ktorú vám na požiadanie rozložia pokojne aj priamo na vašej terase. Jedinečná poloha pri Počúvadlianskom jazere predurčuje ForRest na podnikanie výletov do prírody. Preskúmajte okolité panenské lesy, osviežte sa v tajchoch s tyrkysovou vodou, vyrazte na túru na legendami opradené Sitno, do historických baníckych štôlní alebo do rozprávkovej Banskej Štiavnice. Centrum mesta je zapísané do svetového dedičstva UNESCO a je od ForRestu vzdialené len 8 kilometrov. Toto jednoducho treba zažiť!

DSC 7454 Edit

 DSC 7402 Edit  DSC 7698 Edit

Text a foto: Treehouse, Kutica, ForRest Glamping

1258

Súvisiace články