Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 17. október 2020

Najlepšie očné krémy pre každý typ problému

Venujete svojmu očnému okoliu špeciálnu starostlivosť? Je to vôbec potrebné aak áno, tak po akých produktoch je vhodné siahnuť?

Najlepšie očné krémy pre každý typ problému

Venujete svojmu očnému okoliu špeciálnu starostlivosť? Je to vôbec potrebné a ak áno, tak po akých produktoch je vhodné siahnuť? Prezradíme vám aj to, ktoré aktívne látky v očných produktoch by ste mali hľadať a poradíme vám aj s výberom samotných produktov.

Oblasť očného okolia je síce veľmi špecifická, no pokiaľ v ňom nemáte výrazné problémy či nedostatky alebo nie je precitlivená, nemusíte jej venovať zvýšenú či špecifickú starostlivosť. S pribúdajúcim vekom je to práve táto oblasť, ktorá najrýchlejšie stráca pevnosť a pružnosť. Očné okolie obsahuje veľmi málo tuku a aj to málo sa s vekom začne postupne vytrácať. Práve vtedy väčšina z nás začína hľadať špeciálnu starostlivosť. V druhom prípade sa mnohé z nás obracajú na špeciálne produkty v prípade, že ich trápi problém, ktorý nemusí súvisieť s vekom, napríklad ako to je s opuchmi, kruhmi pod očami či senzitivitou. Chladné, nepriaznivé počasie typické pre jeseň alebo zimu sa takisto môže podieľať na zhoršenom stave očného okolia, ktorý sa môže prejaviť zvýšenou citlivosťou, suchosťou a povädnuto vyzerajúco pokožkou. Predstavíme vám preto aktívne látky, ktoré vám s týmito problémami zaručene pomôžu.

Kyselina hyalurónová

Ospevovaná látka, ktorá zapadne do starostlivosti o akýkoľvek typ pleti. Stará sa o dôkladnú hydratáciu, čím zároveň podporuje pružnosť a pevnosť pleti, ale aj minimalizuje vzhľad vrások. Táto látka sa často objavuje v produktoch na starostlivosť o pleť, ktoré sa bezproblémovo dajú aplikovať aj na očné okolie. Ak však bežné produkty s kyselinou hyalurónovou v očnom okolí netolerujete alebo jednoducho chcete špeciálnu starostlivosť pre túto partiu, pokojne hľadajte očné krémy s jej obsahom.

Estée Lauder Time Zone Anti Line Wrinkle Eye CrèmeEstée Lauder Time Zone Anti Line Wrinkle Eye Crème

Ceramidy

Ďalšia skvelá ingrediencia, ktorá sa stará o udržiavanie hydratácie, no zároveň pomáha s obranyschopnosťou pokožky. Táto látka posilňuje ochrannú bariéru pokožky, ktorá môže byť práve v očnom okolí o niečo krehkejšia. Ceramidy sa takisto často vyskytujú v produktoch na starostlivosť o pleť, čiže aj v tomto prípade dokážete zabiť dve muchy jednou ranou. Existujú samozrejme aj špecializované produkty na aplikáciu v očnom okolí. Hydratovaná a vyživená očná pokožka vždy pôsobí mladšie a zároveň opticky minimalizuje kruhy.

Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Eye SerumElizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules Daily Youth Restoring Eye Serum

Retinol

Zázračná ingrediencia, ktorá je momentálne svätým grálom anti-ageingu. Pomáha s bunkovou výmenou, podporu tvorbu kolagénu, posilňuje pleť a pomáha aj pri hyperpigemntácii. Okrem toho, že si vie poradiť s vráskami, pomôže aj s tmavými kruhmi. Ide však o relatívne silnú látku, ktorá v očnom okolí nemusí byť tolerovaná. Ak máte citlivú pleť alebo chcete pre svoje očné okolie niečo jemnejšie, nebojte sa siahnuť po špeciálnych očných krémoch s obsahom retinolu.

THE INKEY LIST Retinol Eye CreamTHE INKEY LIST Retinol Eye Cream

Peptidy

Pre ešte citlivejšiu pleť sú vhodnejšie peptidy. Majú podobné účinky ako retinol, no so o niečo jemnejšie. Stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu, čím pleť vypínajú a zlepšujú aj jej celkový vzhľad. Očné krémy s obsahom peptidov takisto dokážu pomôcť s kruhmi pod očami.

Perricone MD Neuropeptide Eye ContourPerricone MD Neuropeptide Eye Contour

Vitamíny C, E

Tieto dva vitamíny sú v prípade očí perfektné najmä ako duo. Zatiaľ čo vitamín C je silný antioxidant a rozjasňovač, vitamín E pomáha s upokojením a ochranou. Vďaka tejto kombinácii v pokožke stimulujete tvorbu kolagénu a tým podporujete elasticitu a pružnosť, no zároveň ju chránite a posilňujete. Vďaka pravidelnej aplikácii týchto látok môžete očakávať redukciu tmavých kruhov.

ENVY Therapy Antiaging Eye CreamENVY Therapy Antiaging Eye Cream

Kofeín

Táto látka sa vo väčšine prípadov využíva najmä v špecializovanej starostlivosti o očné okolie. Sťahuje cievky a zároveň podporuje „energiu“ pokožky. Výsledkom je redukcia opuchov, začervenania aj tmavých kruhov. Pokožku stiahne a vypne, takže celkovo bude očné okolie vyzerať mladšie. Okrem toho kofeín dokáže neutralizovať voľné radikálny a má protizápalové účinky.

The Ordinary Caffeine Solution 5 EGCGThe Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Foto: archív značiek

 

1272

Súvisiace články