Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 12. október 2016

Trápi vás akné? Takto ho porazíte

Akné nie je nepriateľom iba mladých ľudí, môže sa objaviť pokojne aj desať rokov po puberte. Spúšťačov môžu byť desiatky aj stovky – napríklad stres, nevhodný jedálniček, zápal obličiek či pečene, alebo sa prejaví vaša alergia na zlaté náhrdelníky a iné šperky.

Trápi vás akné? Takto ho porazíte

Akné nie je nepriateľom iba mladých ľudí, môže sa objaviť pokojne aj desať rokov po puberte. Spúšťačov môžu byť desiatky aj stovky – napríklad stres, nevhodný jedálniček, zápal obličiek či pečene, alebo sa prejaví vaša alergia na zlaté náhrdelníky a iné šperky. Nech je spúšťačom čokoľvek, zbaviť sa akné nie je nič jednoduché. Existuje však niekoľko účinných spôsobov, ktoré vám pomôžu.

Prírodné oleje

Ak sa chcete vybrať šetrnou cestou prípravkov bez pridanej chémie, skvelou voľbou sú prírodné oleje Saloos. Ktoré druhy sú najlepšie v boji proti akné?

Rakytníkový olej

Rakytníkový olej je jeden jeden z najlepších bojovníkov proti problematickej pleti. Je účinný proti zápalom, pomáha s regeneráciou (čo je veľké plus, keď si vytláčate vyrážky) a pôsobí upokojujúco a zbaví vás začervenania. Bobule rakytníka sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, ktoré vám pomôžu s čistením pokožky. A takmer ako každý olej od spoločnosti Saloos, môžete ho užívať aj vnútorne.

Šípkový olej

Vznikli vám kvôli akné na tvári rôzne jazvičky a červené fľaky? S tým vám pomôže šípkový olej, ktorý je ako stvorený na regeneráciu pokožky. Pomáha hojiť a zaceliť pleťové nedokonalosti. Nie je však veľmi vhodný pre mastnejšie typy pokožky, ale naopak, ak máte suchú pleť, lepšiu hydratáciu si viete len sotva predstaviť.

Jojobový olej

Tento olej patrí medzi najcennejšie prírodné oleje, ktorých výhody využijú ľudia s kožnými problémami. Pokožku vám pomôže zregenerovať a vyhladzovať, neupchá vám póry, postará sa o akné a pleť sa stáva odolnejšou. Môžete ho použiť aj ako kondicionér na vlasy – dodá im hebkosť, jemnosť a lesk.

Čajovníkový olej

Má hojivé a antibakteriálne vlastnosti, takže vám pomôže po tom, čo si rozrýpete vyrážky, aby sa vám nezapálili. Jeho silná a výrazná vôňa ho vždy prezradí, ale mali by ste vedieť, že pleť vysušuje, čiže by ste ho mali používať iba na postihnuté miesta a vyhnúť sa aplikácii na väčšie plochy. Ak si ním chcete natierať celú tvár, zmiešajte ho napríklad s jemným jojobovým olejom. A pozor na oči!

Prírodné recepty

Ak potrebujete prvú pomoc a vaša kozmetická taštička ostala doma alebo sa vám minuli všetky zásoby prípravkov, môžete aj improvizovať. Štýl „čo chladnička dala“ nie je účinný iba pri varení, ale aj pri ošetrovaní pokožky z akné.

Zemiaková šťava

Zemiaky nepoužívajte iba do halušiek či na hranolky, ale môžete nimi pomôcť aj vašej pokožke. Ako? Jednoducho, zemiak rozkrojíte napoly/očistíte a vytlačíte šťavu v odšťavovači a natriete si ňou postihnuté miesto. Zemiak vďaka vysokému obsahu škrobu pokožku vypne, zbaví prebytočnej mastnoty a pomôže vám zbaviť sa akné.

Pleťová voda z cesnaku

Cesnak má silné antibakteriálne účinky a okrem toho, že si ho natrieme na hrianku, keď na nás niečo lezie, je účinný aj v boji proti akné. Jeho využitie je jednoduché – pretlačte aspoň 5 strúčikov, dajte ich do pohára s vodou a nechajte ich počas noci lúhovať. Takto získate prírodnú antibakteriálnu vodu, ktorú môžete používať na nielen na postihnuté miesta, ale musíte si dať pozor na oči – štípe.

Droždie

Ďalším antibakteriálnym a prírodným prípravkom je droždie, z ktorého si urobíte pleťovú masku. Ako postupovať? Droždie zmiešajte so smotanou alebo mliekom a natrite si túto zmes na tvár. Pomôže vám vypnúť pleť, zbaví vás mastnoty a zbaví vás zapáleného akné.

Návšteva špecialistu

Ak vám ani jeden z týchto spôsobov nezaberie, dospel čas na liečbu akné u špecialistu. Ak obľubujete komfort, žiadne čakanie a profesionalitu, potom je tu inštitút zdravia a krásy Frais. Tu vám pomôžu s akné tromi spôsobmi – v ponuke nájdete lokálnu, svetelnú a celkovú liečbu. Lokálna liečba zahŕňa používanie tekutého dusíka, chemického peelingu či roztokov na postihnuté miesto. Svetelná liečba vás zbaví akné vďaka účinkom laserov a celková liečba sa zameria aj na spúšťače toho, prečo vás trápi akné.

Poznáte aj vy zaručený tip, ako bojovať proti akné? Napíšte nám ho do diskusie.

Zdroj: seocentrum

    2622

    Súvisiace články