Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Video / 13. september 2016

TALES OF THE WILD by DIOR

Vybrať si nespútanú krajinu a splynúť s ňou. Ponoriť sa do nesmiernej sily prírody, sústrediť sa do vlastnej sily a pritom si zachovať rozum.

TALES OF THE WILD by DIOR

Vybrať si nespútanú krajinu a splynúť s ňou. Ponoriť sa do nesmiernej sily prírody, sústrediť sa do vlastnej sily a pritom si zachovať rozum. Vybrať si svoj vlastný osud, vzoprieť sa nárokom dnešnej modernej doby.

Spoločne s „divochom“ od Diora, Johnnym Deppom, spoznáme 4 skutočných mužov, ktorí si vybrali túto neobvyklú cestu. Na týchto neznámych a netradičných hrdinoch obdivuje návrat ku koreňom a podstate bytia.

Filmy pochádzajú z dielne spoločnosti Mercenary, ktorá sa snažila zachytiť silu divochov, ktorí splynuli s prírodou. Režisérska dvojica Beauvais a Arthur de Kersauson sa s týmito hrdinami príbehov osobne stretla, aby tak mohli autenticky prerozprávať ich príbeh.

Každý príbeh odráža výnimočné životné rozhodnutie, odmietnutie vytýčeného osudu. SOLACE, prvý príbeh, je zasadený do austrálskeho prostredia. Surfér Harrison Roach žije pre oceán, s ktorým má každý deň dialóg. Čaká vždy na tú správnu vlnu. Nezaujíma ho však jeho výkon, ale ozajstná životná filozofia za tým.

 

Rakúšan Jakob Von Plesse z príbehu GAUCHO je fascinovaný životom gaučov. Preto sa vydal na ich cestu. Ocitne sa osamotený v Patagónii, kde žije v absolútnom súlade s prírodou´.

 

 

AIZKOLARI predstavuje príbeh Arthura Van der Puttenema, ktorý svoj život zasvätil zachovaniu tradícií tzv. baskických silákov. Sériou fyzicky náročných úkonov (rúbanie dreva, vláčenie kameňov a podobne) prekonáva samého seba a odovzdáva odkaz ďalej.

Hlavnou postavou filmu EL CAPITAN je Ethan Pringle, ktorý tvorí jedno telo so slávnou skalnou stenou EL CAPITAN v yosemitskom parku. Ethan neustále bojuje s prázdnotou a zároveň objavuje nové cesty fyzického aj duševného povznesenia.

Dior sa tak prostredníctvom tejto dokumentárnej série vracia k podstate bytia a základnej podobe ľudskosti.

1500

Súvisiace články