Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 27. september 2021

Na čo sa zamerať pri výbere pánskych hodiniek?

Mohlo by sa zdať, že s príchodom chytrých mobilných telefónov náramkovým hodinkám odzvonilo. V skutočnosti sú ale pánske hodinky aj dnes štýlovým doplnkom, ktorý ponúka rad praktických funkcií a vychytávok.

Na čo sa zamerať pri výbere pánskych hodiniek?

Mohlo by sa zdať, že s príchodom chytrých mobilných telefónov náramkovým hodinkám odzvonilo. V skutočnosti sú ale pánske hodinky aj dnes štýlovým doplnkom, ktorý ponúka rad praktických funkcií a vychytávok. Ako si vybrať ideálne pánske hodinky do práce, do spoločnosti alebo na šport?

hodinky pánske kvalitné dizajnové moderné

Klasický, alebo moderný vzhľad?

Ak patríte k milovníkom tradície, sú pre vás jasnou voľbou pánske hodinky s mechanickým strojčekom, ktorý je potrebné pravidelne naťahovať. Oproti tomu modernejšie quartzové hodinky, zachovávajúc si klasický vzhľad, napája batéria a zaobídu sa bez nastavovania. Najmodernejším typom sú digitálne hodinky, ktoré vyhovujú predovšetkým športovcom a outdoorovým nadšencom.

Dbajte na odolný materiál sklíčka

Pokiaľ ide o životnosť hodiniek, zásadný je výber materiálu krycieho sklíčka. Práve na ňom sa podpíše zub času najviac – či už ide o drobné odreniny, alebo popraskanie z dôvodu pádu na zem. Ruky preč preto dajte od hodiniek s plastovým sklíčkom, ktorého životnosť je skutočne minimálna. Prednosť dajte odolnému materiálu, z ktorého sa vyrába minerálne alebo zafírové sklíčko.

Vodotesné hodinky, s ktorými sa môžete potápať

S materiálom sklíčka súvisí aj vodotesnosť hodiniek, ktorá býva spravidla nižšia pri zariadeniach s mechanickým strojčekom. Pánske hodinky s označením 3 ATM/3 BAR sú vhodné skôr pre bežné každodenné činnosti a odolajú iba náhodnému kontaktu s vodou (napríklad dažďu). Naopak s hodinkami s certifikáciou 10 ATM/10 BAR už si môžete ísť bez obáv zaplávať a hodinky s vodotesnosťou 20 ATM/20 BAR (a vyššie) si nemusíte dávať dole ani pri potápaní.

Materiál remienka vypovedá nielen o vašom vkuse

Najviac variabilnú časť pánskych hodiniek predstavuje bezpochyby remienok. Jeho materiál je treba vyberať nielen s ohľadom na váš vkus, ale aj na prípadné alergie (napríklad na hliník alebo oceľ) a životný štýl. Kým na každodenné nosenie do spoločnosti napríklad k pánskej košeli sa hodia kožené a oceľové remienky, športovo založení muži ocenia remienok z plastu alebo silikónu. Ten sa dobre hodí k pánskym tričkám alebo mikinám.

Hodinky nabité funkciami

Moderné pánske hodinky dnes v kadečom konkurujú šikovným mobilným telefónom – ponúkaju veľké množstvo najrôznejších funkcií a v mnohých prípadoch dokonca mobil úplne nahradia. Ku klasike dnes už patria informácie o aktuálnom dátume, kalendár alebo stopky. Najviac funkciami sa spravidla pýšia športové či outdoorové hodinky, vďaka ktorým môžete pohodlne sledovať svoje životné funkcie, pohybovú aktivitu a vyhodnocovať svoj pokrok.

Zdroj obrázku: Lord Beard / Shutterstock.com

1088

Súvisiace články