Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 16. júl 2021

Návrat retro topánok na scénu

Návrat trendov z minulosti vládne aj medzi topánkami. V lete si môžete vyberať z flip-flopov s vyšším podpätkom, vysokých tenisiek alebo platformových topánok.

Návrat retro topánok na scénu

Návrat trendov z minulosti vládne aj medzi topánkami. V lete si môžete vyberať z flip-flopov s vyšším podpätkom, vysokých tenisiek alebo platformových topánok. Ktorý z týchto trendov vyskúšate? 

Platformy

Hrubá platforma ako vystrihnutá z obdobia 90.rokov sa takisto vrátila na scénu. Množstvo svetových značiek a módnych domov ju zaradilo do svojich SS21 kolekcií a ich popularita tak rapídne stúpla. Veľkou výhodou je ich pohodlie, výrazný punkový a retro nádych, ktorý sa k letu hodí a jednoduchá kombinovateľnosť.

@cassdimico

Šnurovacie

Trend, ktorého pôvod siaha až do 90.rokov sme si obľúbili o 10, ale aj 20 rokov neskôr. Šnurovacie sandále sú jednoducho klasika, ktorá nikdy nevýjde z módy. Jednoducho sa kombinuje a nosí s letnými šatami a sukňami. Podčiarkuje ženskosť a zmyselnosť, do každého outfitu prinesie dávku sofistikovanosti.

vitaliia@vitaliia

Flip-flopy s vyšším podpätkom

Sledovať vývoj trendu flip-flopov je veľmi zaujímavé. Zatiaľ čo pár sezón dozadu sme nosili klasické gumené plážovky, dnes sa nosia tie elegantnejšie verzie, častokrát z luxusnejších materiálov ako koža. Avšak túto sezónu si módny svet zamiloval flip-flopy s vyšším podpätkom, ktoré majú výrazný 90’s vibe.

lissyroddyy@lissyroddyy

Basketbalové

Klasické high-top sú tiež späť. Tenisky ako vytiahnuté z basketbalových ihrísk, ktoré boli veľmi populárne na začiatku miléniá sa teraz nosia takmer s čímkoľvek, od širokých hip-hopových džínsov až po ženské šaty. Siahnite po farebných Jordan alebo neutrálnych Converse. Po trendy chunky tenisiek je to príjemná zmena.

devapollom@devapollon



Kitten heels

Trend kitten heels siaha až do 50.rokov, odkedy sa v pravidelných intervaloch vracia na scénu. Obrovský boom zažil aj na začiatku rokov 2000 a teraz sa takisto teší obľube. Pôsobí žensky a sofistikovane, nehovirac o dokonalej výške podpätku, ktorá je nielen pohodlná, ale aj zdravá. Skombinujte kitten heels so širokými nohavicami, s džínsami alebo s rôznymi šatami, vždy budete pôsobiť mimoriadne chic.

tamaramory@tamaramory

Naked

Áno, už aj obdobie začiatku milénia je považované za retro. Predsa len už ubehlo 21 rokov, odkedy sme nosili priehľadné topánky a lá Kim K. Avšak teraz sú transparentné sandále či lodičky opäť v hre a naplno si tak môžeme vychutnať ich benefit predĺženia nôh. Skombinovať ich môžete s hocičím, od džínsov až po elegantné šaty.

pernilleteisbaek@pernilleteisbaek

Foto: Instagram

1098

Súvisiace články