Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 28. jún 2021

Ako sa obliecť na koktejlovú párty?

Opatrenia sa uvoľnili, počasie sa umúdrilo a my si môžeme vychutnávať viac sociálneho kontaktu aj rôznych eventov. Leto je ideálnym obdobím na rôzne garden parties či koktejly, či už formálnejšie alebo neformálnejšie, pracovné alebo súkromné.

Ako sa obliecť na koktejlovú párty?

Opatrenia sa uvoľnili, počasie sa umúdrilo a my si môžeme vychutnávať viac sociálneho kontaktu aj rôznych eventov. Leto je ideálnym obdobím na rôzne garden parties či koktejly, či už formálnejšie alebo neformálnejšie, pracovné alebo súkromné. Ako sa však obliecť, keď vám príde pozvánka na koktejlovú párty? Má totiž svoje pravidlá aj dress code.

@sophiaroe

1. Vhodné výstrihy a dĺžka

Keď dostanete pozvánku na koktejlovú párty, znamená to, že hostiteľovi záleží na celkovej atmosfére a štýle tohto eventu. Mali by ste preto rešpektovať aj dress code, ktorý hovorí, že výstrihy by nemali byť provokatívne a dĺžky nebezpečné, ale naopak. Nečzáleží na tom, aké kúsky si zvolíte, no mali by to byť také, v ktorých by ste išli na stretnutie s dôležitým klientom alebo so šéfom.

aimeesong@aimeesong

2. Nohavice povolené

Väčšina žien siahne na koktejlovej párty po šatách alebo sukiach, avšak pokiaľ ste skôr noahvicový typ, pokojne choďte do nohavíc. Vyhnite sa samozrejme džínsom, ktoré nepôsobia elegantne, avšak noahvice z ľanu či saténu budú pôsobiť veľmi chic.

3. Mini kabelky

Svoju typickú oversized kabelku, v ktorej nosíte celý svoj život nechajte doma. Nahraďte ju menšou, listovou kabelkou alebo elegantnou minikabelkou do ruky. Takýto model pôsobí luxusnejšie a je aj praktický pre túto príležitosť.

blaireadiebee@blaireadiebee

4. Elegancia v detailoch

Materiál, do ktorého sa oblečiete takisto vyžaruje istú atmosféru. Dajte si záležať an výbere a stavte na materiály, z ktorých sála kvalita už na prvý pohľad. Skvelou voľbou v lete je ľan, ktorý sa síce krčí, no všetci vám to odpustia, podobne ako aj s hodvábom. Dobrou voľbou bude aj šifón.

5. Strategické doplnky

Neprežeňte to s doplnkami a namiesto mnohých výrazných šperkov zvoľte jeden, ktorý upúta. Môže to byť náramok, náušnice či dokonca čelenka, všetko záleží na vašom outfite.

tineandreaa@tineandreaa

6. Mini aj midi

Ak si plánujete obliecť šaty, na koktejlovú párty uprednostnite midi alebo dôstojné mini dĺžky. Maxi šaty sa na takúto príležitosť veľmi nehodia.

7. Podpätky namiesto tenisiek

Aj keď patríte k športovejším typom, na tenisky určite zabudnite. Uprednostniť by ste mali elegantnejšie sandále, pokojne na nižšom podpätku, ktoré budú pôsobiť uhladene a podčiarknu váš outfit.

vitaliia@vitaliia

8. Pozor na spodnú vrstvu

Podobne ako pri iných slávnostných či oficiálnych eventoch, aj na koktejlovej párty by sme si mali dať záležať na výbere spodnej bielizne. To, čo môže byť akceptovateľné v bežné dni totiž je na tejto príležitosti faux pas. Nohavičky by nemali byť pod šatami či nohavicami vôbec viditeľné, ramienka z podprsenky takisto. Ak si to váš outfit vyžaduje, nebojte sa siahnuť po sťahujúcej bielizni.

handinfire@handinfire

Foto: Instagram

1261

Súvisiace články