Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 5. apríl 2021

Zelená je farbou tejto jari

Aké farby sa vám spájajú s obdobím jari? Pre niekoho to sú veselé pastely symbolizujúce zobúdzajúcu sa prírodu, pre iných zase výrazné farebné tóny preberajúce nás zo zimnej letargie.

Zelená je farbou tejto jari

Aké farby sa vám spájajú s obdobím jari? Pre niekoho to sú veselé pastely symbolizujúce zobúdzajúcu sa prírodu, pre iných zase výrazné farebné tóny preberajúce nás zo zimnej letargie. Túto sezónu sa však must-have farbou stala výrazná zelená, ktorú si zamilovali mnohé svetové influencerky. 

@barbarakristoffersen

Pokiaľ ste fanúšikom smaragdovej farby v období jesene a zimy, poteší vás trend zelenej farby, ktorý na obľúbenú smaragdovú nadväzuje. Je však omnoho výraznejší, odvážnejší a poskytuje tak možnosť na vytváranie neprehliadnuteľných outfitov. Skvelé na tomto trende je aj to, že vás neobmedzuje na konkrétny farebný odtieň, ale naopak. Dáva priestor na výber toho ideálneho oditeňa pre vás, takže každý si nájde ten svoj pravý.

Vyberať si tak môžete z odtieňov hrášku, trávy, machu, avokáda či čohokoľvek iného, zo studených aj teplých tónov, je to celé na vás. Jediná podmienka je, aby bola farba dostatočne výrazná na to, aby v celom outfite hrala hlavnú rolu. Využiť ju však pritom nemusíte v celom outfite a v tých najväčších kúskoch. Vďaka svojej výraznosti dokáže zaujať aj v rámci detailu alebo doplnkov.

Veľmi populárnou voľbou medzi módnymi ikonami sú práve kabelky alebo topánky, ktorými sú dopĺňané inak minimalistické, jednoduché outfity. Na vlnu zelených trendov nasadli napríklad aj značky Bottega Veneta a Balenciaga, ktoré vytvorili jedny z najobľúbenejších kúskov sezóny. Po neónovo zelených lodičkách siahli napríklad osobnosti ako Leonie Hanne, Pernille Teisbaek či Emili Sindlev.

Foto: Instagram

Čo sa týka farebných kombinácií, s neutrálnymi farbami ako čierna, biela či krémová a iné, to JE stáva na istotu. Krásne pri nich vyniknú doplnky, ale aj oblečenie v zelenom. Ak chcete začať v malom, vyberte si zaujímavú kabelku alebo lodičky, a v oblečení zase môžete siahnuť po saku alebo modernej, pletenej veste. Práve vesta je ideálnym zeleným kúskom, ktorým veľmi jednoducho vytvoríte rôznorodé outfity či už v kombinácii s koženými alebo širokými nohavicami. Zelené sako sa takisto veľmi dobre kombinuje a hodí sa napríklad aj k džínsovine.

Báť sa nemusíte ani kombinácii zelenej s rôznymi potlačami. Veľmi prirodzene a nenútene ju doplnia kvetinové vzory, ktoré nadväzujú na prírodnú tematiku farby. Extra efekt zase dosiahnete kombináciou so zebrovaným vzorom, ktorý bude pôsobiť veľmi chic. Ak sa zelenej nebojíte, pokojne zlaďte v jednom outfit viacero odtieňov. Nájsť tú správnu kombináciu nemusí byť jednoduché, no keď sa vám to podarí, máte vyhraté.

817

Súvisiace články