Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. marec 2021

FJÄLLRÄVEN predstavuje kolekciu zo zbytkových materiálov

Značku Fjällräven určite poznáte vďaka ich presláveným ruksakom. Od svojho vzniku je tiež známa udržateľnosťou, recykláciou a inovovaním, ktoré sú jej základnými hodnotami.

FJÄLLRÄVEN predstavuje kolekciu zo zbytkových materiálov

Značku Fjällräven určite poznáte vďaka ich presláveným ruksakom. Od svojho vzniku je tiež známa udržateľnosťou, recykláciou a inovovaním, ktoré sú jej základnými hodnotami. Teraz však značka robí ďalší krok vpred prostredníctvom novej kolekcie Samlaren.

Názov Samlaren nám napovedá, čo je filozofiou kolekcie, švédske slovíčko by sme mohli do slovenčiny preložiť ako “zberač.” Značka Fjällräven totiž doslova zozbierala zbytkové materiály zo svojich archívov a vytvorila z nich nové kúsky. Týmto upozornila na svoje záväzky voči spoločnosti, ktoré stoja na nadčasových, kvalitných produktoch bez zbytočného plytvania materiálom a vytvárania odpadu.

Kolekcia Samlaren je vytvorená z materiálu G-1000, ktorý bol zozbieraný z dielní značky. Tieto zbytkové materiály boli vyskladané do celkov, z ktorých sa následne vytvorili originálne modely v krásnych farebných kombináciách. Všetky kúsky z tejto kolekcie sú rovnako funkčné, odolné a spoľahlivé ako ich klasické varianty, avšak ich pridanou hodnotou je to, že vznikli z upcyklovaných materiálov a navyše majú skutočne jedinečný dizajn.

fjallraven samlaren kanken01  fjallraven samlaren kanken02 

Túto kolekciu tvorí oblečenie aj doplnky. Chýbať nemôže ruksak Kånken, ktorý značku preslávil. Jeho hranatý tvar bol navhrnutý tak, aby poskytol ideálny priestor na školské dosky, učebnice a iné potreby, avšak dnes je populárnou voľbou aj mimo školy. Samlaren Kånken má rovnaký tvar, ale predná časť zaujme svojim netypickým vzhľadom. Dekorujú ju 4 vrecká, niektoré vo farebne rozdielnych kombináciách, iné zasa tón v tóne. Počet týchto ruksakov je limitovaný, vyrobených ich totiž bolo len 1600 kusov.

fjallraven samlaren totebag01  fjallraven samlaren totebag03 

Ak hľadáte skôr univerzálnu shopperku, ktorá sa jednoducho kombinuje a je praktická, poteší vás taška Totepack. Kombinuje jednoduché línie a všestrannú využiteľnosť, je ideálna na nosenie do práce, do prírody či na cestovanie alebo cvičenie. Má hlavné vrecko s vnútornou kapsičkou a vďaka krátkym a dlhým popruhom sa dá nosiť v ruke aj cez rameno. Aj tento kúsok bol vyrobený v limitovanom množstve, konkrétne len 745 kusov.

fjallraven samlaren jacket03  fjallraven samlaren jacket04 

Keď sa presunieme ku oblečeniu, v kolekcii nájdeme aj bundu, ktorá vychádza z obľúbeného modelu Greenland Jacket. Prvýkrát bola uvedená na trh už v roku 1968 a dokonalo odráža hodnoty značky. Vyrobená bola z materiálu G-1000, z ktorého sa vyrábali stany. Nové farebné kombinácie ju však premieňajú na skutočne pútavý kúsok, ktorý poteší každého milovníka prírody a dobrodružstva. Bunda je dostupná v pánskej a dámskej verzii, pričom obe sú mimoriadne pohodlné a praktické. Dostupné sú iba v limitovanom množstve.

fjallraven samlaren cup01

Posledným kúskom z tejto kolekcie je ľahká, ale spoľahlivá šiltovka. Ide o praktický doplnok na cesty alebo do prírody, ktorý jednoducho hodíte do batohu alebo tašky.

Kolekcia Samlaren je dostupná od marca na www.fjallraven.com

825

Súvisiace články