Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 3. marec 2021

Chic & udržateľné značky šiat

Ich mená možno nepoznáte, no mnohé ste už určite zahliadli minimálne na Instagrame, ak nie vuliciach. Tieto značky sa môžu pochváliť výrobou štýlových šiat, ktoré si získali svetové influencerky azároveň ide oudržateľné, cenovo dostupné značky.

Chic & udržateľné značky šiat

Ich mená možno nepoznáte, no mnohé ste už určite zahliadli minimálne na Instagrame, ak nie v uliciach. Tieto značky sa môžu pochváliť výrobou štýlových šiat, ktoré si získali svetové influencerky a zároveň ide o udržateľné, cenovo dostupné značky. Inšpirujte sa!

@parisatis 

Nobody’s Child

Anglická značka Nobody’s child sa nazýva eko-uvedomelou značkou a inovátorom vo svete módnych trednov a udržateľnosti. Využíva najrôznejšie ekologické materiály vrátane Ecovero či Repreve, ale aj najrôznejšie recyklované materiály, s ktorými rada experimentuje. V jej ponuke nájdete nielen trendy šaty, ale aj rôzne iné, ženské kúsky, ktoré sú inšpirované romantickým, britským vidiekom, ale aj kozmopolitným štýlom z Londýna.

Screenshot 2021 02 27 at 16.55.32  Screenshot 2021 02 27 at 16.55.51 

The Sisterhood

Ak hľadáte modely, z ktorých si úplne v pohode vyskladáte celý šatník, ktorý bude zároveň nestarnúci a vždy chic, tak určite nazrite do ponuky značky The Sisterhood. Každý model v ich ponuke na navrhnutý tak, aby nevyšiel z módy a zároveň neustále lichotil ženskej postave za akýkoľvek okolností. Ich šaty sú ležérne chic, takmer ako vystrihnuté z pravidiel francúzskej módy. Využívajú eko alebo recyklované materiály, nevyužívajú žiadne zvieracie produkty a zakladajú si aj na etickej produkcii.

Screenshot 2021 02 27 at 16.53.18  Screenshot 2021 02 27 at 16.53.50 

Omnes

V ponuke značky Omnes nájdete tie najkrajšie, ženské strihy, ktoré dokonalo zapadnú do všetkých ležérnych šatníkov. Vytvoríte s nimi unikátne, ležérne nadčasové outfity, ktoré navyše nezaťažujú našu planétu. Presne s týmto cieľom vznikla značka Omnes, ktorá sa snaží úplne minimalizovať dopad produkcie na životné prostredie, využíva iba recyklované alebo recyklovateľné látky. Zároveň si zachováva etický prístup a dohliada na všetky výrobné a produkčné zložky, s ktorými spolupracuje.

Screenshot 2021 02 27 at 16.51.49  Screenshot 2021 02 27 at 16.52.23 

Ninety Percent

Etický prístup a udržateľné látky, to je filozofia známej značky Ninety Percent, ktorú môžete nájsť aj v ponuke známych módnych portálov ako Net-A-Porter. Značka zároveň zdieľa 90% svojich profitov s vybranými charitami a tými, ktorí sa podieľajú na výrobe jednotlivých kolekcií, preto je nazvaná Ninety Percent. Ich modely sú minimalistické, nadčasové, ideálne do šatníkov každej ženy bez ohľadu na štýl, vek či zamestnanie.

Screenshot 2021 02 27 at 16.49.00  Screenshot 2021 02 27 at 16.49.12 

Before July

Zakladateľka značky Elisa Jaycott ju vytvorila s cieľom podporiť koncept slow fashion a zároveň aj etický prístup v móde. Každý kúsok z jej ponuky je tak vytvorený na zákazku, čo redukuje nadprodukciu a teda aj zbytočný odpad. Zakladateľka navyše každý kúsok vyrába sama. Najnovšia kolekcia je napríklad vyrobený z deadstock látok, ktoré by inak skončili v spaľovni alebo odpade. Mnohé kúsky sa navyše dajú prispôsobiť dĺžkou lemov.

before july  before july2 

Nu-In

Mladá značka založená v roku 2019 vznikla s cieľom vytvárať krásne dizajnové kúsky s malým dopadom na životné prostredie. Na výrobu využívajú najrôznejšie eko alebo recyklované materiály vrátane Ecotec bavlny či Seaqual látky vyrobenej z plastových fliaš. Ich ponuka je založená na minimalistických, nadčasových kúskoch, ktoré sa však nestratia ani medzi súčasnými trendami. Sústreďujú sa najmä na neutrálne farby, ktoré využijete vo svojom šatníku veľa a často.

Screenshot 2021 02 27 at 16.35.05  Screenshot 2021 02 27 at 16.35.23 

Thinking Mu

Značka Thinking Mu sa nesústreďuje výhradne na produkciu šiat, ale na kompletnú výrobu ženských aj pánskych kúskov. Každý z nich je pritom označený QR kódom, prostredníctvom ktorého sa o konkrétnom kúsku dozviete všetko, čo potrebujete- odkiaľ boli materiály získané, ako a kde boli modely vyrobené a akí ľudia sa na ich výrobe podieľali. Na výrobu využívajú udržateľné látky ako napríklad Ecovero či z recyklovaných materiálov získaných z vyradených post-consumer zdrojov. V ich ponuke nájdete klasické áčkové šaty vhodné na akúkoľvek príležotosť, ale aj trendy nap dress.

thinking mu  thinking mu2 

Foto: archív značiek

1030

Súvisiace články