Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 14. január 2021

H&M predstavuje kolaboráciu so Simone Rocha!

Lanvin, Jimmy Choo, Erdem, Versace či Giambattista Valli. To je len zlomok mien, sktorými značka H&M vpriebehu posledných rokov spolupracovala.

H&M predstavuje kolaboráciu so Simone Rocha!

Lanvin, Jimmy Choo, Erdem, Versace či Giambattista Valli. To je len zlomok mien, s ktorými značka H&M v priebehu posledných rokov spolupracovala. Najnovšia kolaborácia opäť prinesie unikátny štýl zvučného mena z módneho sveta. Museli sme si síce na to síce kvôli pandémii dlhšie počkať, no naše čakanie sa končí! H&M predstavuje kolaboráciu s írskou dizajnérkou Simone Rocha!

Írska dizajnérka Simone Rocha patrí k zvučným menám súčasnej doby. Vyštudovala prestížnu univerzitu Central Saint Martin’s a po jej ukončení tvorila pod známou londýnskou módnou skupinou Fashion East, ktorá je známa svojou undergroundovou, nezávislou módou. Neskôr sa osamostatnila a začala tvoriť pod vlastným menom, kedy sa vykryštalizoval jej unikátny štýl prepájajúci tradičné remeslo s moderným pohľadom na módu. V jej tvorbe sú prítomné multi-etnické a multikultúrne prvky, ktoré sú odrazom jej vlastného pôvodu- írsko- honkongského. Jej neobvyklo ženské, sofistikované kúsky s jedinečnými prvkami si veľmi rýchlo získali svoje publikum a dizajny dekorované perličkami či jemnými kvetinami dnes pozná celý módny svet. Teraz sa do jej sveta krásy a módy budeme môcť ponoriť ešte o čosi viac vďaka kolaborácii s H&M. „Som úplne nadšená, že sme s H&M túto skvelú kolekciu vytvorili. Vždy som bola fanúšikom tejto formy spoluprác. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – je to úplne úžasný zoznam dizajnérov a ja môžem byť jeho súčasťou,“ povedala dizajnérka na margo kolekcie. „Mám veľkú radosť z toho, že môžem vytvoriť kolekciu, ktorá bude dostupná pretože nie všetci majú možnosť si moju tvorbu kúpiť. Zároveň som rada, že ide o prvú spoluprácu s írskym dizajnérom,“ dodala.

SIMONE ROCHA x HM low res 3

Zaujímavosťou kolekcie je aj to, že dizajnérka sa vďaka nej mohla pustiť aj do tvorby, na akú doteraz priestor nemala. „Konečne môžem realizovať to, čo ma už dlho fascinuje – pánska a detská móda,“ prezradila dizajnérka. Simone tiež poukázala na fakt, že aj načasovanie tejto kolekcie je pre ňu symbolické pretože jej značka nedávno oslávila 10.výročie. V spolupráci H&M dizajnérka oživila mnohé prvky z archívov, pričom chcela vytvoriť dizajny, ktoré majú vlastnú identitu. Majú to byť kúsky, ktoré sú nadčasové a v priebehu rokov nestrácajú na svojej relevantnosti. Dizajnérka v kolaborácii siahla po svojich obľúbených farbách- krémovej, čiernej a ružovej, ktoré sú v jej tvorbe typické. Objavujú sa v nej prvky z minulých kolekcií, napríklad perličky, ktoré sa po prvýkrát využili v kolekcii SS14 a odvtedy sa stali jedným z poznávacích znamení značky, ale aj prvky z kolekcie SS16 inšpirovanej tvorbou japonského fotografa Nbuyoshi Araki, tartanové elementy z kolekcie Anne Boleyn z roku AW14 či skladaný tyl z kolekcie Red Dolls z kolekcie SS18. „Nejde o reedíciu, ale o reinpretáciu,“ vysvetľuje Simone využitie týchto prvkov v kolaborácii.

SIMONE ROCHA x HM low res 4

Keďže remeselné spracovanie je podstatou značky Simone Rocha, veľa energie putovalo práve do výberu správnych materiálov a látok, aby dokázali vystihnúť DNA značky. S H&M dokonca vyvinuli svoju verziu tylov, ktoré dopĺňajú aj ikonické neoprény, tkaný tvíd, bavlnený popelín či bavlnené látky s anglickou daisy výšivkou. Čo sa týka detailov a aplikácií, nechýbajú ani kvetiny, charakteristické mašle aj perlové brošne. V kolekcii sa tak môžeme tešiť na kúsky ako tylový oblek či šaty, trenchcoat, pleteniny ako referencia na Írsko a ďalšie skvelé dizajny. Každý z nich bol navrhnutá tak, aby sa hodil každému, bez ohľadu na vek či štýl, no zároveň boli medzi sebou, ale aj s inými kúskami jednoducho kombinovateľné a versatilne nositelné.

SIMONE ROCHA x HM low res 5  SIMONE ROCHA x HM low res 2 
SIMONE ROCHA x HM low res 3  SIMONE ROCHA x HM low res 4 

Celá kolekcia vrátane pánskej a detskej línie bude k dispozícii vo vybraných predajniach H&M po celom svete od 11.marca a následne aj online na stránkach H&M.

Foto: H&M

984

Súvisiace články