Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 8. december 2020

Dior predstavuje kolaboráciu s Kennym Scharfom

Módny dom Dior dokáže spájať aj nespojiteľné, čo sa ukázalo vnajnovšej pánskej kolekcii. Kreatívny riaditeľ Kim Jones si do nej prizval amerického umelca Kennyho Scharfa, sktorým vytvoril hyperreálnu, hyperfarebnú kolekciu prepájajúcu dedičstvo módneho domu atechnológiu.

Dior predstavuje kolaboráciu s Kennym Scharfom

Módny dom Dior dokáže spájať aj nespojiteľné, čo sa ukázalo v najnovšej pánskej kolekcii. Kreatívny riaditeľ Kim Jones si do nej prizval amerického umelca Kennyho Scharfa, s ktorým vytvoril hyperreálnu, hyperfarebnú kolekciu prepájajúcu dedičstvo módneho domu a technológiu.

Jesenná kolekcia na rok 2021 skúma priestor, v ktorom sa stretáva realita s virtuálnou realitou. Na predstavenie tejto kolekcie s unikátnou inšpiráciou bol preto online priestor ako stvorený pretože naplno nechal zažiariť predstavivosť a víziu kreatívneho riaditeľa a umelca. Táto línia zároveň odráža evolúciu módneho domu v 21. storočí, spomienky na jej minulosť, obraz prítomnosti a optimistické možnosti budúcnosti.

Americký umelec Kenny Scharf bol pre túto víziu ako stvorený, jeho tvorba je okamžite rozpoznateľná a dokáže perfektne miešať pop-kultúru so sci-fi, ale aj históriou umenia. Práce umelca tak nadobudli v ateliéroch Dior úplne nový vzhľad, boli pretavené do zaujímavých potlačí či výšiviek, ktoré dopĺňali modely inšpirované archívnymi kúskami. Pre túto kolekciu zároveň Kenny navrhol úplne novú potlač so zvieracími potlačami, ktoré reprezentujú znamenia čínskeho kalendára.

Veľkou inšpiráciou pre túto kolekciu, ale aj zdrojom múzy pre samotného Christiana Diora bola Čína, ktorú považoval za centrum kreativity a zručnosti. Dôraz sa preto kládol aj na tradičné čínske výrobné techniky a postupy či materiály. V jednej kolekcii sa tak spojila história a dedičstvo francúzskeho módneho domu, tvorba amerického umelca a oslava čínskej zručnosti.

Foto: Dior

813

Súvisiace články