Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 30. november 2020

Značka Swarovski je ikonou v móde, dizajne i architektúre

Tento rok oslavuje značka Swarovski 125 rokov svojho založenia. Zakladateľ značky Daniel Swarovski - Rakúšan českého pôvodu bol vyučený ako brusič skla.

Značka Swarovski je ikonou v móde, dizajne i architektúre

Tento rok oslavuje značka Swarovski 125 rokov svojho založenia. Zakladateľ značky Daniel Swarovski - Rakúšan českého pôvodu bol vyučený ako brusič skla. Bol však nesmierne tvorivý a technicky zručný, a tak vyvinul elektrinou poháňaný stroj, ktorým bolo možné vybrusovať krištáľové kamene.

To bol začiatok príbehu značky svetového mena, ktorá sa postupne prepracovala do mnohých odvetví priemyslu a do takmer každej krajiny sveta. Jeho krištále sa využívajú v priemysle, optike, móde, architektúre, dizajne i v mnohých ďalších oblastiach.

Swarovski je dnes značkou, ktorá je puncom luxusu a jedinečnosti. Zoznam známych osobností, ktoré so Swarovski spolupracovali je bohatý a rovnako lukratívny ako sama značka. Menovať môžeme Christiana Diora, návrhára Ralpha Laurena, Donatellu Versace, Miucciu Prada, speváčku Lady Gaga i scénického dizajnéra Dereka McLane, ktorý použil na ceremoniál odovzdávania Oscarov v roku 2018 štyridsaťpäť miliónov krištáľov Swarovski.

swarovski sperky dizajn moda vyrocie 125 2

Krištáľ Swarovski sa stal v móde želaným materiálom a dodával pôvab a hodnotu večerným róbam, podpätkom, kabelkám a kostýmovým šperkom. Bol osvedčenou klasikou, doplnením večerných šiat, divadelných rób, ale aj ako doplnok minimalistických odevov a športového oblečenia.

Za najznámejšie diela značky Swarovski sú dnes milovníkmi módy a dizajnu považované krištáľové sošky a šperky značky Swarovski. Tie sa vyrábajú kompletne pod touto značkou, ale aj ako súčasti šperkov iných značiek, ktoré sa hrdo pýšia ich doplnením práve komponentami Swarovski.

swarovski sperky dizajn moda vyrocie 125 4

Pri príležitosti 125. výročia vytvorila spoločnosť špeciálnu kolekciu šperkov. Pôjde o najpredávanejšie šperky za celé obdobie existencie značky, ktoré budú pretvorené do podpisovej modrej, aby odrážali nenapodobiteľný štýl, iskru a legendárny príbeh značky. Tmavomodrá farba špeciálnej kolekcie zosobňuje zrelosť, múdrosť a veľkorysosť, a zároveň stelesňuje pocity prekvapenia, ktoré sa v srdci ženy vytvoria po otvorení každej škatuľky so šperkom Swarovski.

Značka napriek svojim úspechom, alebo práve vďaka nim neustále investuje do svojho rozvoja. Najíma nové talenty a dizajnérov a prináša vždy niečo nové, výnimočné a neočakávané. Čo to bude v najbližšom období sa musíme nechať prekvapiť.

Foto: Swarovski

868

Súvisiace články