Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 4. august 2020

Digitálny svet či stará klasika?

Svet sa digitalizuje asním aj technika, ktorú používame. Prídeme domov, zapípa na nás alarm, ktorý treba vypnúť, doperie automatická práčka, zapneme si Netflix, avyložíme nohy na stôl pod ktorým prebehne robotický vysávač.

Digitálny svet či stará klasika?

Svet sa digitalizuje a s ním aj technika, ktorú používame. Prídeme domov, zapípa na nás alarm, ktorý treba vypnúť, doperie automatická práčka, zapneme si Netflix, a vyložíme nohy na stôl pod ktorým prebehne robotický vysávač. Doba sa mení a s ňou prichádzajú aj nové múdre smart hodinky. Vidíme ich na rukách pomaly každého.

Nový trend, vraciame sa k náramkovýcm hodinkám

Kde sa stratila klasická elegancia? Nestratila sa, práve ožíva spolu s výrobou tradičných remeselných výrobkov a šperkov. A tým sa nám do života vracajú štandardné náramkové hodinky. Čo sa hodí k pánskemu obleku viac ako klasické ručičkové hodinky s okrúhlym ciferníkom? A čo tak dámy, dáte si k sukni, či k letným šatám digitálky so silikónovým remienkom? Asi ťažko.

Byť jedinečným v móde je IN

Snažíme sa niekoho napodobňovať v móde, ísť s davom a každý rok doháňať nový trend. Avšak zachovať si určitú individualitu oproti móde nie je ľahké. Jedinečný kúsok hodiniek na ruke však dokáže rozžiariť celú osobnosť a dať jej celkom iný rozmer.

damske drevene hodinky waidzeit

Drevené hodinky, návrat k tradičným materiálom

K noseniu ručičkových hodiniek sa nevracia len staršia generácia, ale aj mladí muži a ženy. Tento trend sa prebíja naspať v podobe drevených hodiniek. Drevené hodinky v sebe spájajú využitie tradičných materiálov pre našu kultúru, akým je drevo a nestarnúci dizajn náramkových hodiniek.

Udržateľná móda ako hit tohoto desaťročia

Spracovanie dreva nezaťažuje životné prostredie tak, ako spracovanie kovov. Navyše drevo ako materiál na výrobu takýchto hodiniek sa často recykluje z nevyužitých kmeňov, či dokonca zo starých drevených sudov od vína. Že o tom počujete prvý krát? Táto metóda sa využíva už dva roky.

hodinky z dreva Waidzeit

Aké hodinky si vybrať?

Z dreva si môžete vybrať, druhov je nespočetne: dubové, orechové, borovicové, jaseňové, alebo exotickejšie ebenové, olivové či santalové. Drevo sa často kombinuje s inými prírodnými materiálny ako je koža, oceľ či vlna. Ak sa snažíte aj vy šetriť matku prírodu, môžete si vybrať recyklované hodinky z dubových sudov od vína, whisky či piva.

Kvalita nad kvantitou

To, že sú hodiny drevené neznamená, že sú nekvalitné. Na trhu sa objavuje veľa nekvalitných napodobenín, čo sa bude odrážať na ich cene. Ak však túžite, aby vydržali roky, je dobré vyberať tie kvalitnejšie modely. Ceny za kvalitné modely sa pohybujú rovnako ako klasické kvalitné hodinky.

panske drevene hodinky waidzeit

Ako rozoznať originál?

Pri výbere treba dbať na strojček. Najkvalitnejšie strojčeky pochádzajú z Japonska a Švajčiarska. Odtiaľ pochádza aj pojem funguje ako švajčiarske hodinky. Drevené hodinky môžu byť quartzové a aj kvalitné automatické. Automatické hodinky sa naťahujú pohybom ruky. Obľúbené sú i hodinky s chronografom, ktoré majú viac funkcií, napríklad stopky či výškomer.

Darček s gravírovaním

Plánujete podarovať drevené hodinky s gravírovaním? Najlepší výber má www.waidzeit.sk. Špecializujú sa na výrobu vlastnej značky a sú na trhu už od roku 2009. Sú dobre známy v rakúsku, no už dva roky ich môžete sledovať aj na slovenskom trhu. Navrhli už vyše 150 modelov. K výročiu či narodeninám sa hodí aj venovanie, ktoré si môžete dať dokonca vygravírovať na ciferník, remienok či na krabičku. Drevená krabička je v každom balení zadarmo a tak máte na darček dokonalé balenie.

Foto: archív značky

 

1079

Súvisiace články