Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 2. júl 2020

Najlepšie materiály do letných horúčav

Myslíme, že už pokojne môžeme konštatovať, že sme sa dočkali leta. Celú zimu snívame o slnečných dňoch, ľahkých šatách a chladivých drinkoch, no keď už na leto naozaj dôjde, nevyhneme sa ani poriadne vysokým horúčavam.

Najlepšie materiály do letných horúčav

Myslíme, že už pokojne môžeme konštatovať, že sme sa dočkali leta. Celú zimu snívame o slnečných dňoch, ľahkých šatách a chladivých drinkoch, no keď už na leto naozaj dôjde, nevyhneme sa ani poriadne vysokým horúčavam. Pre niektorých z nás sú neodmysliteľnou súčasťou leta, iní ich vôbec nezvládajú. Pomôcť si však môžeme správnym výberom materiálov pre naše outfity. Tieto sú na leto najvhodnejšie.

Bavlna

Materiál, ktorý je často spájaný práve s letným šatníkom. Je bežne dostupný, relatívne lacný a veľmi dobre zvláda letné podmienky. Je ľahký, jemný a priedušný, čo znamená, že telo nechá dýchať aj vo vyšších teplotách. Efektívne pohlcuje vlhkosť, no pri zvýšenom potení sa na ňom zvyknú vytvárať fľaky, najmä na kritických partiách ako golier či pazuchy. Vyrábajú sa z neho najrôznejšie kúsky, bežné košele aj trendy šaty, takže každý si dokáže vybrať to svoje.

Náš tip:

Screenshot 2020 07 02 at 17.10.45ZARA Home

Ľan

Ľan sa teší zvýšenej popularite len niekoľko sezón. Avšak odvtedy, čo sme sa vrátili naspäť ku „prírode“ a preferujeme príjemné, naturálne materiály, sa skutočne teší veľkému záujmu. Svet znovuobjavil jeho nadčasovú tvár, ktorá nepodlieha trendom, ale aj jeho praktickú stránku, ktorú dokážeme oceniť najmä v lete. Je extrémne priedušný a ľahký, vytvára mikroklímu, v ktorej sa naše telo nepotí. Tiež perfektne absorbuje vlhkosť. Veľkou nevýhodou je, že sa relatívne rýchlo krčí, no mnohí z nás práve tento look majú radi. Ideálne kúsky z tohto materiálu sú blúzky, šaty, sukne, ale aj nohavice a šortky.

Náš tip:

Screenshot 2020 07 02 at 17.13.09H&M Studio

Chambray

Ak ste ešte nepočuli o tomto materiáli, minimálne ste ho mali na sebe. Nie je to žiadna novinka, ale relatívne bežná látka, ktorá sa využíva najmä v letnej móde. Je veľmi podobný džínsovine, ale má plátnovú väzbu, ktorá je ľahšia a jemnejšia. Zároveň je tento materiál pevný, preto sa využíva pri výrobe košieľ, sák či kostýmov. Spoznáte ho podľa vnútornej strany, ktorá býva zvyčajne biela.

Naše tipy:

Philosophy di Lorenzo SerafiniPhilosophy di Lorenzo Serafini

Rayon

Nejde síce o prírodný materiál, ale napriek tomu je veľmi obľúbený. Ide o látku vyrobenú z bavlny, dreva a iných naturálnych a syntetických vlákien. Vytvorený bol ako lacnejšia alternatívu hodvábu. Má veľmi tenké vlákna, vďaka čomu je veľmi vzdušný a ľahký. Nelepí sa na telo a má chladivý efekt. Napriek tomu sa mu mnohí vyhýbajp práve kvôli tomu, že nemá absorpčnú schopnosť. Najideálnejšími kúskami z tohto materiálu sú populárne „slip dress“ a „slip skirt“ či jemné blúzky.

Náš tip:

StaudStaud

Foto: archív značiek

 

1200

Súvisiace články