Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 28. jún 2020

Leto po bretónsky

Francúzka oblasť Bretónsko je známa svojimi historickými pevnosťami, bohatou farmárskou kultúrou, ale aj búrlivými pobrežiami akrásnymi, divokými plážami. Práve po tejto oblasti boli pomenované aj známe prúžky, ktoré sú populárnym letným aj námorníckym prvkom.

Leto po bretónsky

Francúzka oblasť Bretónsko je známa svojimi historickými pevnosťami, bohatou farmárskou kultúrou, ale aj búrlivými pobrežiami a krásnymi, divokými plážami. Práve po tejto oblasti boli pomenované aj známe prúžky, ktoré sú populárnym letným aj námorníckym prvkom. Tieto bretónske prúžky sú veľmi populárnou voľbou v letných outfitoch Francúzok, ale aj svetových módnych ikon. Ako ich nosia?

@blaireadiebee

Bretónske prúžky sa zvyčajne nosia v klasických farebných kombináciách pozostávajúcich z bielej, tmavomodrej alebo čiernej a červenej. Modernejšie verzie sa neboja experimentovania a zahŕňať tak môžu aj odtiene svetlomodrej či sivej, ružovej či žltej. Najbežnejšia a najobľúbenejšia kombinácia je práve spomínaná tmavomodrá alebo čierna kombinácii s bielou. Ide o klasiku, ktorá v sebe nesie dávku sofistikovanosti a elegancie, pričom využiť sa do nielen vo formálnejších outfitoch, ale aj v tých športových.

Tento populárny vzor teda tvoria horizontálne prúžky v rôznych hrúbkach, ktoré sa dajú nosiť s džínsami, bielymi širokými nohavicami, ale aj v kombinácii so šortkami a sukňami, všetko závisí od vašej predstavivosti. Skvelou voľbou sú tiež prúžkované šaty, ktoré premenia celý váš look na retro sofistikovaný, ako vystrihnutý zo starých talianskych a francúzskych filmov. V elegantnejšej forme môžete bretónske prúžky využiť aj pri nohavicovom alebo sukňovom kostýme.

Foto: Instagram

Naše tipy:

Foto: archív značiek

928

Súvisiace články