Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 20. jún 2020

Must-have leta: Ružové sako

Biele saká sú klasickou letnou záležitosťou, po ktorej siahame pri rôznych príležitostiach. Pôsobí ľahko, sviežo anavyše sa veľmi jednoducho kombinuje sletnými vzormi, šatami aj sukňami.

Must-have leta: Ružové sako

Biele saká sú klasickou letnou záležitosťou, po ktorej siahame pri rôznych príležitostiach. Pôsobí ľahko, sviežo a navyše sa veľmi jednoducho kombinuje s letnými vzormi, šatami aj sukňami. Avšak toto leto bude patriť saku v úplne inej farbe. Ružovej. 

@weworewhat

Trend ružového saka sa rozbehol najmä vďaka Instagramu, kde sa objavuje na pravidelnej báze v najrôznejších stylingoch. Na prehliadkovom móle sme ho mohli vidieť v kolekcii Jacquemus SS20, ktorá sa uskutočnila v rozprávkovom levanduľovom poli. Ak by sme teda mali niekomu pripísať zásluhu v rozmachu tohto trendu, bol by to práve dizajnér Simon Porte Jacquemus, ktorý si svojou ležérnou, sexi módou získal zástupy influenceriek. Práve v jeho kolekcii sa objavilo populárne fuksiovo ružové sako v oversized strihu, ktoré tak radi módne ikony využívajú vo svojich outfitoch. 

Foto: Instagram

Tak, ako hocijaké iné sako, aj ružové môže ťažiť zo svojej univerzálnej siluety, čo ho predurčuje na styling rozličných outfitov, od ležérnych cez formálnejšie až po párty outfity. Veľmi populárnou voľbou je jeho kombinácia s mini šatami alebo sukňou, ktorá len jemne vytŕča spod predĺženej siluety. Ku kreatívnejším verziám patrí aj jeho kombinácia so športovými kúskami, napríklad bežeckými šortkami ako to urobila Emili Sindlev, alebo s teplákmi ako Leonie Hanne. V elegantnejšej verzii ho môžete samozrejme skombinovať s nohavicami či šortkami v rovnakej farbe.

Ak fuksiovo ružová nie je úplne vašou farbou, pokojne siahnite po inom odtieni ružovej, napríklad pastelovom či staroružovom, nosia sa totiž najrôznejšie tóny tejto farby. Vhodnými doplnkami sú tenisky a sandále na vyššom podpätku.

Naše tipy:

Foto: archív značiek

1393

Súvisiace články