Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 11. jún 2020

Ukážte kožu!

Vlete sme zvyknutí odhaľovať očosi viac kože. Na jednej strane to je kvôli počasiu, ktoré nás núti zhadzovať dlhé nohavice ahrubé svetre, no na tej druhej aj kvôli voľnosti apohodliu, ktoré nám krátke, jemné veci dávajú.

Ukážte kožu!

V lete sme zvyknutí odhaľovať o čosi viac kože. Na jednej strane to je kvôli počasiu, ktoré nás núti zhadzovať dlhé nohavice a hrubé svetre, no na tej druhej aj kvôli voľnosti a pohodliu, ktoré nám krátke, jemné veci dávajú. Avšak toto leto budeme okrem vlastnej kože ukazovať aj našu druhú kožu, nielen v podobe kabeliek a topánok, ale aj šiat či košieľ.

 

Pre mnohých z nás sú kožené kúsky v lete neskombinovateľným duom. Predsa len v lete uprednostňujeme vzdušné materiály, ktoré nám pomáhajú zvládať horúce počasie a silné slnečné lúče o niečo lepšie. Avšak módne domy a mnohé influencerky s týmto nesúhlasia, kožu preniesli z jesene a zimy aj do jarnej a letnej sezóny. Stojí táto obeta za to?

Kožené kúsky sa vo veľkom vrátili na výslnie už minulú jeseň, kedy módny priemysel doslova podľahol koženým nohaviciam, sukniam či dokonca košeliam. Takýto obrovský vzostup kože sme už dlhšie nevideli, no pritom stále dokázal naberať na obrátkach. Už sme nenosili len hnedé a čierne kúsky, pridali sa do toho farebné, vyšívané, perforované a rôzne iné dizajny, ktoré nám ukázali, ako tento materiál napreduje spolu s dobou.

Foto: Indigital, Getty, Pinterest

Tento materiál tak využilo vo svojich letných kolekciách obrovské množstvo značiek od Christian Dior cez Chanel až po Valentino. Niektoré stavili na čiernu, hnedú klasiku, iné zaexperimentovali s farbami, strihmi, stylingom či dokonca potlačami. Skvelými letnými kúskami sa tak stali napríklad kožené šortky, ktoré sme mohli zahliadnuť na prehliadke Valentino či Alexander Wang, najrôznejšie dizajny šiat z kolekcií Bottega Veneta, Loewe či Jacquemus, ale aj sukne v rôznych dĺžkach a farbách, od ružovej áčkovej mini sukni značky Dolce & Gabbana až po puzdrovú v chrómovej modrej značky Givenchy. Nechýbali ani blúzky, ktoré využil napríklad Christian Dior a Salvatore Ferragamo, či saká a kabáty.

913

Súvisiace články