Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 5. jún 2020

Cat-eye okuliare dominujú prehliadkovým mólam

Cat-eye okuliare opäť naberajú na popularite. Popri klasických aviatorkách, matrixových okuliaroch či oversized retro okuliarom prinášajú elegantnú, sofistikovanú alternatívu, ktorá vsebe nesie glamour atmosféru.

Cat-eye okuliare dominujú prehliadkovým mólam

Cat-eye okuliare opäť naberajú na popularite. Popri klasických aviatorkách, matrixových okuliaroch či oversized retro okuliarom prinášajú elegantnú, sofistikovanú alternatívu, ktorá v sebe nesie glamour atmosféru. Zamilovali si ich aj módne domy, ktoré ich využili vo svojich kolekciách na rok 2020.

Anna Sui SS20

Tento štýl okuliarov bol populárny najmä od 50. do 70.rokov, no na výslnie sa vracia v pravidelných intervaloch. Siahajú po nich najmä tí, ktorí milujú hravú eleganciu spomínaných období, elegantné tvary a tak trochu aj klasicky ženskú módu. Avšak teraz sa mačacie okuliare objavujú v doteraz nevídaných formách. Sú pod výrazným vplyvom moderného dizajnu, ktorý pravidelne prekračuje hranice. Na svoje si tak príde každá z nás, či už máte radi klasiku, alebo skôr experimentujete. Pozrite sa s nami na prehliadkové móla. 

Foto: Indigital, Imaxtree

V kolekcii značky Bottega Veneta sa objavil zaujímavý hybrid prepájajúci cat-eye siluetu so športovými okuliarmi, zatiaľ čo Prada im pridala pár ostrých hrán a vytvorila tak zaujímavý geometrický výsledok. Balenciaga zase priniesla verziu cat-eye okuliarov, ktorá prepojila ich glamour siluetu s trendami 80.rokov, stačilo jemne orezať ich špicaté hrany do jemne štvorcového tvaru. Veľmi nezvyčajný prístup zvolila značka Proenza Schouler, ktorá využila tvar cat-eye okuliarov iba v sklách, ktoré obklopili hrubé rámy. Ak hľadáte overenú klasiku, nájdete ju napríklad na prehliadke Miu Miu, kde sa objavili dioptrické okuliare v tradičnej mačacej siluete zahalenej do zlata. Značka Gucci vždy robí veci po svojom a inak to nemohlo byť ani v tomto prípade. Cat-eye siluetu otočila naopak a vznikol tak unikátny výsedok.

Naše tipy:

Saint LaurentSaint Laurent  Le SpecsLe Specs 
ZaraZara  GantGant, predáva Moloko

Foto: archív značiek

1064

Súvisiace články