Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 28. apríl 2020

Kde predávať svoje veci?

Jarné triedenie šatníku je uniektorých znás každoročnou samozrejmosťou, iní sa zase do toho vrhli kvôli domácej karanténe avoľnému času. Ak ste teda vyradili veci, ktoré nechcete nosiť, nesedia vám alebo sa jednoducho váš štýl už úplne zmenil, no nechcete ich len tak vyhodiť, poradíme vám, na ktorých stránkach ich jednoducho posuniete ďalej, poskytnete im šancu na nový život aešte si aj zarobíte na nové kúsky do vlastného šatníka.

Kde predávať svoje veci?

Jarné triedenie šatníku je u niektorých z nás každoročnou samozrejmosťou, iní sa zase do toho vrhli kvôli domácej karanténe a voľnému času. Ak ste teda vyradili veci, ktoré nechcete nosiť, nesedia vám alebo sa jednoducho váš štýl už úplne zmenil, no nechcete ich len tak vyhodiť, poradíme vám, na ktorých stránkach ich jednoducho posuniete ďalej, poskytnete im šancu na nový život a ešte si aj zarobíte na nové kúsky do vlastného šatníka.

Depop

Jedna z najznámejších stránok, ktorú využívajú aj svetové infleuncerky či modelky na predaj svojich vyradených kúskov. Nielenže tam nájdete štýlové, trendy dizajny, ale môžete tam predávať aj vlastné veci. Stránka však za svoje služby berie 10% z predaja.

 

Vestiaire Collective

Táto stránka je známa ako dizajnový re-seller a predajca luxusnej vintage módy. Nájdete tu vychytávky ako Chanel kabelky, Jimmy Choo topánky, ale aj populárne značky ako Cult Gaia či Nanushka, všetko za veľmi výhodné ceny. Ak chcete na tejto platforme predávať, musíte sa zmieriť s tým, že stránka berie províziu 20-25% z predaja.

Screenshot 2020 04 28 at 12.11.11 

Rebelle

Na stránke Rebelle takisto nájdete dizajnérske kúsky, predávať môžete súkromne, alebo naopak o pomoc môžete požiadať samotnú stránku, ktorá to vybaví za vás. Komisia z predaja pre stránku závisí na cene, za ktorú sa konkrétny kúsok predá, no zvyčajne je to medzi 17 a 33%. Pri cene pod 40 eur však musíte zaplatiť jednorazový poplatok 20 eur. Oplatí sa tu preto predávať najmä drahšie kúsky.

Screenshot 2020 04 28 at 12.07.12 

ASOS Marketplace

Ďalšia veľmi populárna destinácia na nákup štýlových, vintage kúskov. V ponuke sú nielen moderné veci a značky, ale aj množstvo raritných, niekedy aj starožitných kúskov. Stránky mesačne navštevuje obrovské množstvo ľudí, a aj preto sú poplatky o niečo vyššie. Každý užívateľ platí mesačný poplatok 20 libier a následne aj 20% z predaja.

Screenshot 2020 04 28 at 12.14.36 

Etsy

Ak máte v šatníku skutočné unikáty, starožitné kúsky, prípadne raritné produkty hodné skutočných zberateľov a milovníkov vintage módy. Etsy má zároveň aj nižšie poplatky, berie len 3,5% za transakciu a 3% za spracovanie.

Screenshot 2020 04 28 at 12.51.30
 

Nosene

Slovenská značka NOSENE má takisto svoj program, v rámci ktorého sa môžete zbaviť oblečenia, ktoré už nechcete. Vyradené kúsky môžete odniesť osobne na zberné miesto, alebo si môžete vyžiadať vyzdvihnutie kuriérom. Za venované veci dostanete následne zľavu na váš ďalší nákup. Viac informácii nájdete na stránke NOSENE.

2425

Súvisiace články