Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 29. marec 2020

Najväčšie módne trendy na jar

Po dlhej zime sa už mnohí znás nevedeli dočkať jari, ktorá mala rozjasniť sivé dni adodať trochu optimizmu nielen do šatníkov. Aj keď sa na prevetranie prvých jarných outfitov budeme musieť kvôli karanténe počkať, už teraz vhlave skladáme dokonalé looky, ktorým nebudú chýbať tieto trendy.

Najväčšie módne trendy na jar

Po dlhej zime sa už mnohí z nás nevedeli dočkať jari, ktorá mala rozjasniť sivé dni a dodať trochu optimizmu nielen do šatníkov. Aj keď sa na prevetranie prvých jarných outfitov budeme musieť kvôli karanténe počkať, už teraz v hlave skladáme dokonalé looky, ktorým nebudú chýbať tieto trendy.

Neónky

Neónové tóny už nie sú iba pre milovníčky extravagancie, ale práve naopak, sú súčasťou aj elegantnejších šatníkov. Kombinujú sa s klasickými kúskami ako trench coaty, saká či kostýmy a vytvárajú harmonicky pôsobiaci kontrast. Hodia sa ku neutrálnym odtieňom béžovej a vyniknú aj na bielej.

Versace SS20, Junya Watanabe SS20

Háčkované

Trend požičaný zo 70.rokov evokuje bohémske ikony ako Jane Birkin a pripomínajú exotické letné destinácie. Na jednej strane sú veľmi elegantné a tradičné, avšak majú v sebe dekadentný sexepíl a veľkú dávku nostalgie. Háčkované kúsky sa dokonale hodi ku džínsovine a koži.

9Marine Serre SS20, Celine SS20

80’s kostýmy

Nohavicové kostýmy sú na výslní už nejakú tú dobu, no teraz sa vraciame ku tým farebnejším variantom zo 70. a 80. rokov. Nebojte sa výrazných tónov žltej, zelenej, ale ani pastelových odtieňov, ktoré rozjasnia akýkoľvek šatník.

7Prada SS20, Gucci SS20

Hippie

Luxusne pôsobiaci hippie štýl dotvárajú prepracovanejšie motívy zo 70.rokov, ktoré pripomínajú éru hudobného festivalu Woodstock. Chýbať nemôžu zlatisté detaily, farebné výšivky, strapce a vrkoče vo vlasoch.

1Dior SS20, Etro SS20

White Swan

Pierka bývajú súčasťou najmä zimnej módy a plesovej sezóny kvôli svojmu luxusnému vzhľadu. Avšak tentokrát sa budú nosiť aj na jar, najmä v bielej farbe. Ideálne dopĺňajú minimalistické outfity a zároveň im dodávajú couture nádych. Sú romantické a zmyselné.

8Dries van Noten SS20, Burberry SS20 

Safari

Štýl safari má v sebe dávku exotiky, sentimentu aj dobrodružstva. Pripomína nám najmä dobrodružné filmy ako Indiana Jones a navádza nás na vytvárane nových zážitkov, zatiaľ čo v outfitoch v tomto štýle vyzeráme chic, scestovane a odvážne.

11Fendi SS20, Dolce & Gabbana SS20

Denim on Denim

Ďalší retro trend, ktorý sa vynoril je denim on denim. Nosia sa najrôznejšie kombinácie džínsoviny v jednom outfite. Pokojne doplňte svoje džínsy džínsovou košeľou alebo skombinujte džínsovú sukňu s džínsovou bundou. Odtiene vôbec nemusia dokonale ladiť.

3Chanel SS20, Celine SS20 

Bermudové kostýmy

Ak ste si obľúbili bermudový trend, poteší vás jeho pokračovanie vo forme bermudových kostýmov. Ideálna alternatíva ku nohavicovým kostýmom, ktorú využijete aj v prípade, že začnú teploty výrazne stúpať.

4Saint Laurent SS20, Chloé SS20 

Tropical

Svoju dobrodružnú tvár môžete pokojne odhaliť aj pomocou tropicky pôsobiacich potlačí plných zelene a farebných kvetín. Vyberajte si bohaté potlače plné art deco vzorov po vzore ikonických šiat Versace, ktoré mala na sebe Jennifer Lopez v roku 2000 na Grammy Awards.

6Versace SS20, Dolce & Gabbana SS20

Udržateľnosť

Módny priemysel sa pomaličky prebúdza a jeho prioritou začína byť udržateľnosť a ekológia. Čoraz viac značiek začína naskakovať na vlnu udržateľnosti, vypúšťajú kožušiny, kožu a svoje portfólio dopĺňajú recyklovanými materiálmi a transparentnými procesmi.

2Vivienne Westwood SS20, Marine Serre SS20

Foto: Indigital

1248

Súvisiace články