Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 17. marec 2020

Ako móda pomáha v boji s koronavírom

Ak nás niečo toto obdobie poznačené pandémiou naučilo, tak minimálne to, že si musíme viac pomáhať amyslieť jeden na druhého. Niektoré svetové firmy či módne značky nám vtom idú príkladom aznačky ako Prada, Versace či Sergio Rossi patri medzi nich.

Ako móda pomáha v boji s koronavírom

Ak nás niečo toto obdobie poznačené pandémiou naučilo, tak minimálne to, že si musíme viac pomáhať a myslieť jeden na druhého. Niektoré svetové firmy či módne značky nám v tom idú príkladom a značky ako Prada, Versace či Sergio Rossi patri medzi nich.

Taliansko má k 17.3. potvrdených 27 980 nakazených koronavírom. Aj keď sa to nezdá na prvý pohľad ako vysoké číslo, je potrebné si uvedomiť, že napriek tomu, že talianske zdravotníctvo je jedno z najlepších a najlepšie vybavených v Európe, bojuje s nedostatkom lôžok a zdravotníckych zariadení, ktoré pomáhajú s liečbou symptómov spojených s koronavírom. Preto odštartovala skvelú iniciatívu aj Chiara Ferragni, ktorá pomocou crowd-fundingu vyzbierala už viac ako 4 milióny eur, ktoré poputujú na nákup potrebných pľúcnych ventilátorov či monitorov pre milánsku nemocnicu.

Teraz však významný krok urobila aj značka Prada, ktorá nakúpila pre milánske nemocnice kompletné jednotky intenzívnej starostlivosti. Každá z troch nemocníc dostala dve takéto jednotky, ktoré pomôžu pri hospitalizácii a resuscitácií komplikovaných prípadov. Donatella Versace s dcérou Allegrou venovala milánskym nemocniciam 200-tisíc eur, ktoré boli takisto využité na nákup jednotiek intenzívnej starostlivosti a Giorgio Armani venoval nemocniciam po celom Taliansku už viac ako 1,4 milióna eur. Nezaostáva ani Marco Bizzarri, CEO módneho domu Gucci, ktorý osobne nemocniciam venoval 100-tisíc a rovnakou čiastkou prispel aj Sergio Rossi. Značka Bulgari zase podporila výskum v boji proti koronavíru, ktorý prebieha na Instituto Lazzaro Spallanzani v Ríme.

Foto: Getty

1330

Súvisiace články