Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 10. marec 2020

Kolaborácia Rick Owens x Champion

Rick Owens sa vôbec nebráni tým najzvláštnejším kolaboráciám. Len minulý mesiac oznámil spoluprácu sMoncler, pre ktorú okrem kolekcie oblečenia navrhol aj celý autobus, teraz pridáva do svojho portfólia ďalšiu spoluprácu.

Kolaborácia Rick Owens x Champion

Rick Owens sa vôbec nebráni tým najzvláštnejším kolaboráciám. Len minulý mesiac oznámil spoluprácu s Moncler, pre ktorú okrem kolekcie oblečenia navrhol aj celý autobus, teraz pridáva do svojho portfólia ďalšiu spoluprácu. Tentokrát ide o spojenie so športovou značkou Champion.

Značka Champion spolupracovala s Rickom Owens už minlý rok, kedy predstavili spoločnú kolekciu na PFW a po veľkom úspechu sa vrhli do ďalšej línie. Pozostáva z klasických kúskov typických pre značku Champion, medzi ktorými sú populárne modely Reverse Weave mikina, basketbalové šortky, netypickejšie kúsky inšpirované tvorbu Ricka Owensa ako dlhé tógy a lá antické Grécko.

1  3  2 

Charakteristickými prvkami kolekcie sú sieťované detaily, ktoré značka Champion bežne využíva v prípade basketbalových šortiek či búnd. Do toho sa pridávajú metalické prvky, oversized siluety a progresívne vrstvenie, ktoré zase obľubuje Rick Owens. V kolekcii sa tak nájdu bežnejšie kúsky ako tričká, mikiny či šortky, ale aj extravagantnejšie poňaté modely ako sukne či kimoná.

5  7 

„Pamätám si mojich starších a omnoho viac cool bratrancov v 70.rokoch, ktorí nosili Champion mikiny, vďaka čomu sa mi ich logo vrylo do pamäti. Keď som založil svoju značku v 90.rokoch, jej logo malo byť mixom Champion loga a loga parfumérskej značky Jean Patou. Obe mali podobný vintage, kaligrafický štýl. Vtedy som podobnosť nevidel, no dnes chápem, ako tieto značky ovplyvnili základy mojej estetiky,“ povedal Rick Owens.

6

9 

Kolekcia z tejto kolaborácie sa dostane do predaja 12.marca a dostupná bude nielen na stránkach Champion a Rick Owens, ale aj v ich butikoch po celom svete.

Foto: archív značiek

1113

Súvisiace články