Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 8. marec 2020

Jarné farebné trendy z prehliadkových mól

Nedávno skončila jesenná edícia týždňov módy, no nás o niečo viac zaujímajú jarné trendy, ktoré boli predstavené ešte počas minulého roka v septembri. Stavíme sa, že ani vy si nepamätáte, čo nám odprezentovali módne domy.

Jarné farebné trendy z prehliadkových mól

Nedávno skončila jesenná edícia týždňov módy, no nás o niečo viac zaujímajú jarné trendy, ktoré boli predstavené ešte počas minulého roka v septembri. Stavíme sa, že ani vy si nepamätáte, čo nám odprezentovali módne domy. My sme si však zaspomínali a tak vám môžeme predstaviť najväčšie farebné trendy na túto jar. Pomohla nám aj značka Pantone, ktorá pripravila kolekciu 12 farieb, ktoré považuje za najväčšie jarné must-haves.

 

Flame Scarlet

Podľa značky Pantone táto farba symbolizuje sebavedomie a odhodlanie. Zrejme aj preto ju do svojich kolekcií zvolilo množstvo značiek vrátane Gucci, Balenciaga či Sies Marjan a ďalších.

flame scarlet

sies marjanSies Marjan SS20 tory burchTory Burch SS20

Saffron

Tento odtieň dostala meno po vzácnej korenine- šafrane, s ktorou má spoločnú farbu. Ide o špecifický odtieň žltej, ktorý pripomína zlato či piesok. Je veľmi chic a nesie v sebe jemný retro nádych. Ideálna na využitie pri doplnkoch.

saffron

coach 1941Coach 1941 SS20 proenza schoulerProenza Schouler SS20

Classic Blue

Farba roka si našla svoje miesto aj v móde. Klasická, elegantná a pritom veľmi ženská a odvážna. Evokuje hlboký oceán aj večernú oblohu. Veľmi jednoducho sa kombinuje a hodí sa každému tónu pleti.

classic blue

MUGLERMugler SS20 salvatore ferragamoSalvatore Ferragamo SS20

Biscay Green

Farba, ktorá reprezentuje Biskajský záliv v Španielsku. Pôsobí vysoko elegantne, avšak pripomína tyrkysové pobrežie zaplavené slnko, čo jej dodáva na pozitívnej energii. Značky ju využili pri kožených kúskoch, pri jemných šatách aj elegantných sakách.

biscay green

balenciagaBalenciaga SS20 victora beckhamVictora Beckham SS20

Chive

Pažítková zelená pripomína trávu, ale aj zdravé jedlo ži lifestyle. Je veľmi rafinovaná, pôsobí uhladene, ale dokáže mať aj športovú, utilitariánsky. Môžete sa pri nej hrať s rôznymi štýlmi, a doplnkami.

chive

givenchyGivenchy SS20 oscar de la rentaOscar de la Renta SS20

Faded Denim

Farba, akú má vyblednutá džínsovina. Reprezentuje komfort, ľahkosť, nedbalosť a bezstarostnosť. Je ideálna na kombinovanie so svetložltou, ale aj s neutrálnou bielou ši krémovou.

faded denim

bottega venetaBottega Veneta SS20 carolina herreraCarolina Herrera SS20

Orange Peel

Výrazná, odvážna, no pritom elegantná. Napriek tomu, že farba pomarančovej šupky je pútavá, nepôsobí vôbec výstredne, ale skôr exoticky. Pomocou nej veľmi jednoducho ozvláštnite akýkoľvek jednoduchý outfit.

orange peel 

tom fordTom Ford SS20 pradaPrada SS20

Mosaic Blue

Éterický odtieň modrej, ktorú pôsobí na jednej strane hlboko a filozoficky, no zároveň letne a pozitívne. Nesie v sebe umelecký dojem a tajomno, ktoré sa v outfitoch odzrkadlí sofistikovane, nežne a zároveň odvážne.

mosaic blue 

elie saabElie Saab SS20 givenchy 2Givenchy SS20

Sunlight

Slnko prináša pozitívnu energiu, šťastie a veselosť. Farba pomenovaná sunlight je presne taká istá, je jemne tlmená a napriek tomu výrazná. Zároveň ide o ideálnu farbu v prípade, že chcete rozžiariť svoj outfit, ale neónové farby vám nič nehovoria.

sunlight 

celineCeline SS20 hermesHermés SS20

Coral Pink

Living Coral bola farbou roka 2019 a jej nasledovníčka Coral Pink si teraz nachádza svoje miesto v jarných šatníkov. Je dievčenská, jemná a hravá, hodí sa každému typu pleti a zaručene dodá každému outfitu pozitívnu energiu.

coral pink 

brandon maxwellBrandon Maxwell SS20 giambattista valliGiambattista Valli SS20

Cinnamon Stick

Netradičná farba pre jarné šatníky, napriek tomu ju firma Pantone zaradila do výberu. Korenistá škorica a jej hlboké oranžovo-medené tóny sú elegantnou voľbou, ktorá sa bude veľmi jednoducho kombinovať s kovmi a svetlými neutrálmi.

cinnamon stick 

marc jacobsMarc Jacobs SS20 victoria beckham 2Victoria Beckham SS20

Grape Compote

Hlboká farba hroznového kompótu zastupuje výraznejšie, hlbšie a tmavšie farby, ktoré ponúkajú balans popri ostatných svetlých a výrazných farbách. Pôsobí tajomne, no zároveň pokojne, evokuje eleganciu aj nostalgiu.

grape compote

balmainBalmain SS20  louis vuittonLouis Vuitton SS20 

Foto: Getty, Pantone

1160

Súvisiace články